+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΚοινωνίαΠολιτικήΣυμμετείχε ο Γρ. Τάσιος σε σύσκεψη για το επιχειρείν της ΝΔ

Συμμετείχε ο Γρ. Τάσιος σε σύσκεψη για το επιχειρείν της ΝΔ

Δημοσιευτηκε στις

spot_img
spot_img
spot_img

 Πρωτοβουλίες αιχμής για το σήμερα και το αύριο του επιχειρείν σχεδιάζει η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ.

 

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου το απόγευμα η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας. Σε μία τρίωρη τηλεδιάσκεψη, την οποία τίμησαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους o Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κος Γιώργος Στεργίου και ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος (και πρώην Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων) κος Ιωάννης Μπρατάκος, τα στελέχη της Γραμματείας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις δράσεις που υλοποιήθηκαν και να κάνουν τον πολιτικό και οργανωτικό προγραμματισμό της επόμενης περιόδου.

 

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής κος Μπρατάκος συνεχάρη τα στελέχη της Γραμματείας τόσο για την οργανωτική δουλειά τους όσο και για το σημαντικό πολιτικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα στην περίοδο της κρίσης του κορονοϊού, και τόνισε πως η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων αποτελεί το κομβικό κομμάτι εκείνο του κομματικού μηχανισμού το οποίο, συν τοις άλλοις, είναι και σε διαρκή πολιτική ετοιμότητα καθώς διαχειρίζεται ένα εξαιρετικά σημαντικό αντικείμενο όπως είναι η οικονομία, η επιχειρηματικότητα και οι φορείς τους.

 

Παίρνοντας τον λόγο ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κος Γιώργος Στεργίου αναφέρθηκε στην στρατηγικό ρόλο της Γραμματείας για την ΝΔ επισημαίνοντας τον κύριο στόχο της πολιτικής δουλειάς της: τη διαρκή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όχι με κρατικό παρεμβατισμό και επιδοτήσεις αλλά με δράσεις και πρωτοβουλίες που θα ενισχύουν τον υγιή ανταγωνισμό.

 

Ευχαριστώντας τους ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων κος Άκης Μπάφας ξεκίνησε την παρέμβαση του αναφερόμενος στην δραστηριότητα της Γραμματείας κατά την περίοδο του lock down: «λόγω αντικειμένου, η Γραμματεία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της κρίσης,. Με την οικονομία σε ένα απόλυτο stop, και με στόχο την επανεκκίνηση, η Γραμματεία έπρεπε να μεσολαβεί ανάμεσα στην αγορά και την κυβέρνηση, να μεταφέρει τον σφυγμό της αγοράς, και να επισημαίνει σημεία όπου απαιτούνταν νέες, συγκεκριμένες παρεμβάσεις».

 

Στη συνέχεια έκανε εκτενή απολογισμό της πολιτικής δουλειάς της Γραμματείας επισημαίνοντας, τις σχεδόν 100 συνδιασκέψεις και συναντήσεις με φορείς και επιμελητήρια, επιχειρηματικά, επαγγελματικά και διμερή, την οργάνωση και υποστήριξη της κεντρικής πολιτικής δράσης της ΝΔ «Μαζί σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα της πανδημίας» και το Task Force για την επανεκκίνηση της οικονομίας οι προτάσεις του οποίου έχουν ήδη επηρεάσει τις κυβερνητικές πολιτικές σε διάφορες πτυχές της οικονομικής δραστηριότητας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρωτοβουλία «Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει», μια διαρκή δράση μέσω της οποίας η Γραμματεία συνομιλεί με μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Η δράση έχει ήδη «βρεθεί» σε έξι περιοχές της χώρας μέσω τηλεδιασκέψεων και ο προγραμματισμός είναι να καλύψει μέσα στον επόμενο χρόνο αφενός όλη την επικράτεια και αφετέρου κλάδους με σημαντικό οικονομικό ενδιαφέρον και παρουσία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Κλείνοντας τον απολογισμό, ο κ. Μπάφας παρουσίασε το νέο περιφερειακό οργανωτικό μοντέλο της Γραμματείας, το οποίο, αξιοποιώντας την τοπική και νομαρχιακή οργάνωση του κόμματος, θα δημιουργήσει ένα ανοιχτό κανάλι επαφής και αλληλεπίδρασης ακόμα και με το πιο μικρό κύτταρο της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας ανά την Ελλάδα.

 

Παίρνοντας τον λόγο διαδοχικά τα στελέχη της Γραμματείας ανέλυσαν στους επιμέρους τομείς τις δράσεις που έχουν γίνει αλλά και τις ανάγκες της αγοράς και τον προγραμματισμό της επόμενης πολιτικής περιόδου (ΔΕΘ – Προϋπολογισμός 2021). Την συνεδρίαση έκλεισε ο Διευθυντής της Γραμματείας κος Γιάννης Τριανταφύλλου ο οποίος αναφέρθηκε στην εξέλιξη της Γραμματείας, από μια απλή κομματική λειτουργία σε ένα project μεγάλου βεληνεκούς στο αποτέλεσμα του οποίου συμμετέχουν 40 διαφορετικές ομάδες χωρισμένες σε τομείς, θεματικές ενότητες και ομάδες εργασίας. «Δουλειά μας είναι να ακούμε διαρκώς την αγορά και να παράγουμε εφικτή και ρεαλιστική πολιτική μέσα από αυτό», τόνισε, «κάτι που, με τη συμμετοχή όλων, σίγουρα θα καταφέρουμε».

 

 

 

_________

Λίγα λόγια για τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας:

Η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων συζητά, αξιολογεί, επεξεργάζεται προτάσεις και θέσεις, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και προσπαθεί να βρει λύσεις στα προβλήματα των Επιχειρήσεων. Αναπτύσσει κοινωνική και πολιτική συμμαχία και συνεργάζεται με τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Επιτελεί κομματική λειτουργία η οποία δημιουργεί προστιθέμενη αξία στον πολίτη και στην κοινωνία, με διαρκή και αμφίδρομη επικοινωνία με τις παραγωγικές τάξεις.

 

Οι επαγγελματίες είναι κρίσιμοι παράγοντες στήριξης και αύξησης του εθνικού εισοδήματος και ενεργεί για την υποστήριξη του αντικειμένου τους. Υποστηρίζει όλους τους τομείς κοινοβουλευτικού έργου που σχετίζονται με το πεδίο ενδιαφέροντός της και πιστεύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη, οικονομική πρόοδος και κοινωνική συνοχή χωρίς βιώσιμες και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

 

Περισσότερα στοιχεία για την λειτουργία και τις δράσεις μας μπορείτε να βρείτε στο web site της ΝΔ (www.nd.gr) και στην σελίδα της Γραμματείας μας στο facebook (https://www.facebook.com/ndgpf/)

Προσφατα αρθρα

Δεν δέχθηκαν την Υφυπουργό στο επίσημο τραπέζι

Σκληρή αντίδραση των Μητροπολιτών στο Αίγιο Τραγελαφικά γεγονότα μετά την απόφαση των ιεραρχών να...

Σκληρό ροκ Αυγενάκη στην αντιπολίτευση από την Σκύδρα!!!

Πρόσκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγές...

Από την Αλμωπία με στόχο τις Βρυξέλες!!! Η Αννέτα Τσελεπή υποψήφια με την Νέα Αριστερά

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς: Η υποψηφιότητα της Αννέτας Τσελεπή στις εκλογές για το...

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΑΝΟΣ ΤΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Παρομοια αρθρα

Δεν δέχθηκαν την Υφυπουργό στο επίσημο τραπέζι

Σκληρή αντίδραση των Μητροπολιτών στο Αίγιο Τραγελαφικά γεγονότα μετά την απόφαση των ιεραρχών να...

Σκληρό ροκ Αυγενάκη στην αντιπολίτευση από την Σκύδρα!!!

Πρόσκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγές...

Από την Αλμωπία με στόχο τις Βρυξέλες!!! Η Αννέτα Τσελεπή υποψήφια με την Νέα Αριστερά

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς: Η υποψηφιότητα της Αννέτας Τσελεπή στις εκλογές για το...