+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΚοινωνίαΟι ρολοκουρτίνες είναι μια οικονομικά αποδοτική ανανέωση για το σπίτι

Οι ρολοκουρτίνες είναι μια οικονομικά αποδοτική ανανέωση για το σπίτι

Δημοσιευτηκε στις

spot_img

Όταν αναζητάτε έναν νέο, φρέσκο ​​τρόπο ανανέωσης του σχεδιασμού του σπιτιού σας, λάβετε υπόψη τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι ρολοκουρτίνες για την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σας. Διατίθενται ρολοκουρτίνες σε μεγάλο εύρος τιμών για να ταιριάζουν σε εκείνους με περιορισμένο προϋπολογισμό αναδιαμόρφωσης και μια μεγάλη ποικιλία τύπων, στυλ και χρωμάτων η οποία μπορεί να ζωντανέψει τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Ευέλικτες και εύκολες στην εγκατάσταση, οι ρολοκουρτίνες είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα τυπικά ρολά. Για πιο εκτεταμένα έργα αναδιαμόρφωσης σπιτιών, διατίθενται μηχανοκίνητα συστήματα ρολών τα είναι συνήθως πιο ακριβά, αλλά προσφέρουν μοναδικά πλεονεκτήματα που δεν υπάρχουν σε άλλα είδη προστασίας παραθύρων.

Οι τυπικές μη μηχανοκίνητες περσίδες έχουν σχεδιαστεί με βάση την ένταση και την απελευθέρωση. Οι περσίδες ελατηρίου χρησιμοποιούν ένα ελατήριο για να δημιουργήσουν τάση και τριβή, κρατώντας το ρολό στη σωστή θέση όταν εφαρμόζεται η τάση και αφήνοντάς το για να επιτρέψει την επανατοποθέτηση όταν η τάση αυτή απελευθερωθεί. Άλλοι τύποι ρολών χρησιμοποιούν μια συνεχή δράση βρόχου, παρέχοντας μια ομαλότερη, πιο φυσική κίνηση πάνω-κάτω.

 

Όταν επιλέγετε ρολοκουρτίνα, αναζητήστε στιβαρή κατασκευή, συμπεριλαμβανομένων μεταλλικών κυλίνδρων και σωληνώσεων. Το αλουμίνιο χρησιμοποιείται γενικά, καθώς προσφέρει ισχυρή αντοχή χωρίς να προσθέτει μεγάλο βάρος. Συνολικά, οι ρολοκουρτίνες πρέπει να είναι πρακτικά σχεδιασμένες αλλά και ελκυστικές.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό που πρέπει να αναζητήσετε είναι η απελευθέρωση ενός κουμπιού, η οποία επιτρέπει την εύκολη αντικατάσταση των φθαρμένων σημείων χωρίς να αφαιρέσετε τα υπάρχοντα στηρίγματα και να τοποθετήσετε το υλικό. Ορισμένες περσίδες διαθέτουν προσαρμοσμένα καλύμματα για τις πλευρές της στερέωσης για να παρέχουν μια πιο τελειωμένη εμφάνιση. Εάν η χρήση για την οποία προορίζονται είναι καθημερινή, ίσως θελήσετε να εξετάσετε ένα ρολό βαρέως τύπου, σχεδιασμένο να αντέχει στην καθημερινή κακοποίηση. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνδυαστικά ένα παραβάν.

Για ευκολία στη χρήση, τα μοτέρ περσίδων είναι η καλύτερη επιλογή. Οι περισσότερες εγκαταστάσεις απαιτούν ηλεκτρική καλωδίωση και διακόπτη τοίχου που ανεβάζει ή χαμηλώνει την ρολοκουρτίνα σε ορισμένες προκαθορισμένες θέσεις. Για μεγαλύτερη ευκολία, ορισμένα συστήματα με ρολά είναι προσαρτημένα σε ένα χρονόμετρο, επιτρέποντας στα ρολά να αυξάνονται ή να χαμηλώνουν αυτόματα σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Αυτό προσθέτει ένα επιπλέον μέτρο ασφαλείας στο σπίτι σας, καθώς δίνει την εντύπωση ότι κάποιος είναι στο σπίτι αυτές τις ώρες. Διατίθενται επίσης συσκευές τηλεχειριστηρίου για ορισμένα μηχανοκίνητα συστήματα ρολών.

Κλείνοντας, θα πρέπει να σκεφτείτε και να σχεδιάσετε τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε στο σπίτι σας ώστε να καθορίσετε έναν προϋπολογισμό και να μείνετε εντός του ορίου αυτού.

Προσφατα αρθρα

ΣΚΥΔΡΑ: ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Δημοκρατίας, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023,...

ΑΡΝΙΣΣΑ: “Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΈΝΝΩΝ”

Στις 22 Δεκεμβρίου ο πεζόδρομος της Άρνισσας θα γίνει ένας δρόμος γιορτής που μας...

ΑΝΑΜΜΑ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Στις 6 το απόγευμα σήμερα, ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Μεσημέρι.Είναι μία καθιερωμένη ετήσια...

“ΚΟΛΙΝΤΑ ΜΠΑΜΠΩ” ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυροδρομίου, αναβιώνει το έθιμο "Κόλιντα Μπάμπω" στις 23 Δεκεμβρίου.Η γιορτή θα...

Παρομοια αρθρα

ΣΚΥΔΡΑ: ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Δημοκρατίας, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023,...

ΑΡΝΙΣΣΑ: “Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΈΝΝΩΝ”

Στις 22 Δεκεμβρίου ο πεζόδρομος της Άρνισσας θα γίνει ένας δρόμος γιορτής που μας...

ΑΝΑΜΜΑ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Στις 6 το απόγευμα σήμερα, ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Μεσημέρι.Είναι μία καθιερωμένη ετήσια...