+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΟικονομία & ΑγροτικάΟικονομίαΚ. Αρζουμανίδης: Οι αγοραστές το πρώτο πράγμα που πρέπει να ζητούν είναι...

Κ. Αρζουμανίδης: Οι αγοραστές το πρώτο πράγμα που πρέπει να ζητούν είναι το παραστατικό αγοράς του προϊόντος 

Δημοσιευτηκε στις

spot_img
spot_img
spot_img

Ξεκινά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

 

 

 

η τιμή δεν παίζει πρωτεύοντα ρόλο αλλά οι αγοραστές να αναζητούν φερέγγυο προμηθευτή, για ευνόητους λόγους..

 

Καθώς ξεκινά και επισήμως πάρα τον καλό καιρό, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, το Θέμα της Χαλκιδικής πραγματοποίησε συνέντευξη με τον γνωστό επιχειρηματία Κώστα Αρζουμανίδη, που εκτός των άλλων επιχειρήσεων του, διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα πρατήρια καυσίμων στην Χαλκιδική και ιδιαίτερα στον κόμβο Πορταριάς εξώ από τα Νέα Μουδανιά. Ο κος Αρζουμανίδης, έμπειρο στελέχων επιχειρήσεων με μακρά πορεία στον χώρο των πωλήσεων αυτοκινήτων, τόνισε ότι μόνο τύποις ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου καθώς οι πιο πολλοί έχουν γεμάτες τις δεξαμενές τους από τον Μάιο που η τιμή ήταν χαμηλότερη και οι πιο πολλοί φούλαραν. Ο Κώστας Αρζουμανίδης είναι ιδρυτής της  ΑΡΖΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Α.Ε. με διακριτικό τίτλο ARMA S.A..  Είναι μια αμιγής οικογενειακή επιχείρηση από τη Χαλκιδική που δραστηριοποιείται στον Κόμβο Παλαιάς & Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, έξω από την πόλη των Ν. Μουδανιών, στην Αερογέφυρα Πορταριάς,  σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 4.500 τ.μ., ανταγωνιστικά και αναπτύσσεται συνεχώς από το 1973 στο χώρο των οχημάτων και σε ότι έχει σχέση με αυτά: Πωλήσεις, Service, Ανταλλακτικά, Αξεσουάρ, Κοτσαδόροι, Εξατμίσεις, Καταλύτες, Μπαταρίες, Ελαστικά, Ζάντες, Multimedia, RadioCD, Αισθητήρες, Parking System, Συναγερμούς, Body Kit, Αεροτομές, Φώτα Xenon, Βελτιώσεις, Αναβαθμίσεις, Μετατροπές, Μετασκευές, Πρατήριο Υγρών Καυσίμων, Πλυντήρια, Λιπαντήρια κλπ.

Επενδύει εκτεταμένα στον εκσυγχρονισμό και σε βασικές υποδομές ενώ στους στόχους της εταιρίας περιλαμβάνονται:

  • η ποιοτική και ποσοτική βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών πριν και μετά την πώληση και
  • η επέκταση των υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης υψηλών προδιαγραφών προς το καταναλωτικό κοινό, με τη δημιουργία προτύπου κέντρου ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης οχημάτων.

Ειδικότερα, προωθείται η συνεχής εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού στις νέες εξελίξεις της αυτοκίνησης, έχοντας πάντα σαν προτεραιότητα την πλήρη ικανοποίηση του καταναλωτή, εφαρμόζοντας με σεβασμό και αξιοπιστία τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του Διεθνούς Προτύπου Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001: 2000 και του προγράμματος συνδετικής πιστοποίησης του Volkwagen Group, διαθέτοντας δε όλο τον απαιτούμενο εργοστασιακό μηχανολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, για On Line σύνδεση με τα εργοστάσια Volkswagen και την Kosmocar μέσω Internet.

Η φιλοσοφία της εταιρίας βασίζεται πάντοτε στην διαφάνεια, στις φιλικές και ανθρώπινες σχέσεις, στην σωστή, ειλικρινή και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του καταναλωτή, που συνδυάζεται πάντα με τα υψηλότερα standards παροχής υπηρεσιών, δημιουργώντας ένα αίσθημα ασφάλειας, φροντίδας και σιγουριάς.

 

Δείτε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις παρακάτω:

 

 

  • Πότε ξεκινά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης και ποια θα είναι η προβλεπόμενη τιμή;

 

Στις 15 Οκτωβρίου αρχίζει θεωρητικά η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης και παρά την προβλεπόμενη δελεαστική τιμή του,  εκτιμούμε ότι η πραγματική περίοδος διανομής θα ξεκινήσει κάπου γύρω στα Χριστούγεννα. Ο βασικός λόγος

είναι ότι την περασμένη άνοιξη οι οικιακές δεξαμενές  «ξεχείλισαν» καθώς η τιμή στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης   είχε προσδιορισθεί στα 70 – 75 λεπτά το λίτρο και επί πλέον η περίοδος διανομής είχε επεκταθεί κατά ενάμιση μήνα, έως το τέλος Μαΐου  δηλαδή,  αντί στις 15 Απριλίου που συνήθως ολοκληρώνεται.

Η αγορά αναμένεται να ανοίξει στα 75 – 80 λεπτά το λίτρο, όσο περίπου ήταν και στο τέλος Μαΐου όταν σταμάτησε η διανομή, ενώ πέρυσι τον Οκτώβριο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ήταν λίγο πάνω από το 1 Ευρώ το λίτρο.

 

  • Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι στις προβλέψεις σας;

 

Το πρώτο 2μηνο η αγορά αναμένεται να είναι νεκρή : ότι ήταν να πουλήσουμε τώρα, δηλαδή  τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, το πουλήσαμε ουσιαστικά το 2μηνο Απριλίου – Μαΐου , αφού είχαμε φτάσει να μοιράζουμε πετρέλαιο, με το θερμόμετρο έξω να είναι  στους 30 βαθμούς, επειδή  οι τιμές είχαν πέσει.  Η πτώση στην τιμή οφείλεται στην μεγάλη πτώση που σημείωσε η τιμή του μπρεντ  διεθνώς, κάτι το οποίο ¨πέρασε ¨ και στις τιμές των καυσίμων, αφού υιοθετήθηκε αυτή η πολιτική από την κυβέρνηση (θα μπορούσε  να απορροφηθεί η μείωση αυτή του μπρεντ στους δασμούς του πετρελαίου θέρμανσης, οπότε το πετρέλαιο θέρμανσης θα ήταν απρόσιτο , όπως παλαιότερα). Ελπίζω να διατηρηθεί η τιμή σε αυτά τα επίπεδα ώστε να ζεσταθεί ο κόσμος και να δουλέψουμε κι εμείς. Τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως αυτά της κρίσης , υποφέραμε καθώς ο κόσμος είχε εγκαταλείψει το πετρέλαιο και θερμαινόταν με άλλα μέσα, καίγοντας ακόμη και σκουπίδια ή άλλα απόβλητα, ρυπαίνοντας φυσικά το περιβάλλον με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία μας και την ασφάλειά μας από πυρκαγιές κ.λ.π…

 

  • Θα υπάρχει επιδότηση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης ;

 

Από πληροφορίες μας η κυβέρνηση σχεδιάζει να χορηγήσει επίδομα θέρμανσης στα ευάλωτα νοικοκυριά, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να επιδοτηθεί όχι μόνο η αγορά πετρελαίου θέρμανσης αλλά και η δαπάνη για φυσικό αέριο ή υγραέριο ή ακόμα για την αγορά πέλλετ ή καυσόξυλων.

 

  • Τι πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής;

 

Οι αγοραστές πετρελαίου θέρμανσης το πρώτο πράγμα που πρέπει να ζητούν είναι το παραστατικό αγοράς του προϊόντος  , το οποίο πρέπει να εκδίδεται ηλεκτρονικά την ίδια στιγμή της παράδοσης του από το βυτιοφόρο όχημα. Στη συνέχεια πρέπει  να επαληθεύουν την τιμολογηθείσα ποσότητα με το λιτρόμετρο του βυτιοφόρου οχήματος και κυρίως με την μέτρηση της δεξαμενής τους  στο κτίριο , οπότε κατ’ αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται φαινόμενα κερδοσκοπίας ή λαθρεμπορίου. Επομένως η τιμή δεν παίζει πρωτεύοντα ρόλο αλλά οι αγοραστές αναζητούν φερέγγυο προμηθευτή, για ευνόητους λόγους που προαναφέραμε,  καθώς  τα περιθώρια μικτού κέρδους  είναι πολύ περιορισμένα και  όλοι πουλάμε περίπου στην ίδια τιμή!

 

 

Προσφατα αρθρα

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Το Maxi Home Super Save με τιμή 7,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα έχει την χαμηλότερη τιμή της αγοράς για τον...

Αθήνα, 5 Ιουλίου 2024 –  Εν μέσω σημαντικών ανατιμήσεων στο ρεύμα, που συνεχίζονται και...

Ο Δήμος Πέλλας καθάρισε και συντήρησε την διαχωριστική νησίδα της Εθνικής Οδού στα όριά του

Ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της νησίδας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης –...

«Άνοιξε τις πύλες της» η 3η Εμποροπανήγυρη Κρύας Βρύσης

Η 3η Εμποροπανήγυρη της Κρύας Βρύσης είναι σε εξέλιξη πλέον μετά τα χθεσινά της...

Αναπάντητη η ερώτηση σχετικά με τον οδικό άξονα Βέροια Νάουσα Έδεσσα.

ΕΡΩΤΗΣΗ Θεσσαλονίκη, 26/06/2024Των: Βελόπουλου Κυριάκου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Β3' Νότιου Τομέα ΑθηνώνΚοτίδη Βασίλειο, Βουλευτή ΗμαθίαςΠΡΟΣ: Τον...

Παρομοια αρθρα

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Το Maxi Home Super Save με τιμή 7,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα έχει την χαμηλότερη τιμή της αγοράς για τον...

Αθήνα, 5 Ιουλίου 2024 –  Εν μέσω σημαντικών ανατιμήσεων στο ρεύμα, που συνεχίζονται και...

Ο Δήμος Πέλλας καθάρισε και συντήρησε την διαχωριστική νησίδα της Εθνικής Οδού στα όριά του

Ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της νησίδας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης –...

«Άνοιξε τις πύλες της» η 3η Εμποροπανήγυρη Κρύας Βρύσης

Η 3η Εμποροπανήγυρη της Κρύας Βρύσης είναι σε εξέλιξη πλέον μετά τα χθεσινά της...