+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΚοινωνίαΠολιτικήΓιώργος Τράγκας: Ο πολιτικός γενιτσαρισμός του Μητσοτάκη οδηγεί σε παζάρι για νησιά...

Γιώργος Τράγκας: Ο πολιτικός γενιτσαρισμός του Μητσοτάκη οδηγεί σε παζάρι για νησιά του Αιγαίου

Δημοσιευτηκε στις

spot_img
spot_img
spot_img

Ελπίζω πηγαίνοντας στη Δράμα και στην Ξάνθη, να ανοίξουν τα μάτια του κ. Μητσοτάκη και αντιληφθεί τον εθνικό μαρασμό και την ανεργία που ισοπεδώνει την οικονομία και φυσικά τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων. Ο σημερινός πρωθυπουργός ανοίγει Κερκόπορτες και δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για να συρρικνωθεί η πατρίδα μας, εδαφικά και πληθυσμιακά.

Είκοσι έξι μέρες μετά τη συνάντησή του με τον Ερντογάν στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός παριστάνει τη «Σφίγγα» και δεν έχει πει ούτε μια λέξη (ενώ έχει υποχρέωση και καθήκον να το κάνει) για όσα συζήτησε και συμφώνησε με τον Τούρκο πρόεδρο στο ΝΑΤΟ. Το μόνο που ψέλλισε αυτάρεσκα και πολιτικά ανόητα, είναι ότι θα έχουμε «ήρεμα νερά» στο Αιγαίο, ενώ αυτός θα κάνει ήσυχος τα μπάνια του. Αυτό που βλέπουμε εμείς και οι  «μετεωρολόγοι» των ελληνοτουρκικών είναι ότι ήδη υπάρχουν τουρκικά «μελτέμια» και θαλασσοταραχή στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Ο κ. Μητσοτάκης (προφανώς με εντολές του Βερολίνου) άφησε τον κ. Ερντογάν να κάνει τη βρώμικη δουλειά, δηλαδή να αποκαλύπτει αυτός όσα θέλει από αυτά που συμφώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα είναι λουόμενος! Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε πολλές δηλώσεις και έδωσε όπου βρέθηκε και όπου στάθηκε συνεντεύξεις γι αυτά που κουβέντιασε και συμφώνησε με τον κ. Μητσοτάκη. Αντίθετα, ο ένοικος του Μαξίμου ασχολήθηκε μόνο με τα εμβόλια και δυστυχώς μόνο με το διαχωρισμό των Ελλήνων σε «μαύρους» και «άσπρους»

Θέλω να υπενθυμίσω σε όλους τους Έλληνες πολίτες, ότι ο κ. Ερντογάν ενημέρωσε λεπτομερώς τον κ. Μπάιντεν για τα ελληνοτουρκικά και του είπε ότι δεν θα στείλει τα ερευνητικά πλοία του στο Αιγαίο. Στη Μεσόγειο και στην τουρκική ΑΟΖ του, θα κάνει ότι αυτός «θέλει». Να θυμίσω, την περσινή άκρως εξευτελιστική δημόσια δέσμευση Μητσοτάκη ότι θα προασπίζει την εθνική κυριαρχία μόνο μέχρι τα 6 ναυτικά μίλια και τα 10 ναυτικά μίλια, δίνοντας «πεσκέσι» στον κ. Ερντογάν Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, ζώνη αλιείας και περιοχή έρευνας και διάσωσης. Και αυτό θα το κάνει ο Τούρκος, μόνο αν ο κ. Μητσοτάκης δεν συνεχίσει τις «προκλητικές» και «μαξιμαλιστικές» ενέργειές του στο Αιγαίο.

Αν δηλαδή η Ελλάδα τολμήσει να αναχαιτίζει τις υπερπτήσεις των Τούρκων, να μιλά για κατάληψη εθνικής κυριαρχίας, να μην δέχεται όλες τις τουρκικές ασκήσεις στο Αιγαίο, να αποδέχεται ότι στρατιωτικοποιεί τα νησιά, να μην προσβάλλει την Άγκυρα όταν μιλάει για ιδιοκτησιακό καθεστώς νήσων εκτός Συνθηκών Λωζάννης κλπ.

Ο κ. Μητσοτάκης παράγει καθημερινά έναν ιδιότυπο πολιτικό γενιτσαρισμό, είτε με την καθοδήγηση του Βερολίνου, είτε επειδή ο ίδιος πιστεύει ότι πρέπει να προβούμε σε εδαφικές υποχωρήσεις, έτσι ώστε να υλοποιηθούν τα γερμανικά σχέδια και η αθηνοκεντρική ελίτ να διατηρήσει τα κεκτημένα της.. Εδώ και 20 μέρες, τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του δεν έχουν βγάλει λέξη γι αυτά που λέει η Τουρκία. Έτσι σταθερά και συστηματικά, με τη βοήθεια όλων των πανελλαδικών καναλιών, ο Ελληνικός λαός πληροφορείται μόνο όσα λέει ο κ. Ερντογάν για όσα συμφωνήθηκαν στο ΝΑΤΟ.

Συμβαίνουν καταλυτικά γεγονότα αυτή την εποχή, τα οποία καλύπτονται από το παραβάν του ιδιότυπου υγειονομικού Άπαρτχάιντ της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το κερασάκι στην τούρτα του πολιτικού γενιτσαρισμού, ήταν η επιστολή της Τουρκίας στις 15 Ιουνίου στον κ. Γκουτιέρεζ  στον ΟΗΕ, με την όποια η Άγκυρα πληροφορεί το Συμβούλιο Ασφαλείας και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα ότι η Τουρκία «προσπαθεί συνέχεια για το διάλογο (διμερή πολιτικό και μόνο) και η Ελλάδα είναι αυτή που τορπιλίζει και βάζει στο τραπέζι μόνο ένα θέμα (το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για ΑΟΖ) και όχι όλα τα θέματα που έχει στο μυαλό της η Τουρκία». Με την επιστολή αυτή, η Τουρκία επαναλαμβάνει, ενημερώνει και κατοχυρώνει διεθνώς το σύνολο των επεκτατικών βλέψεών της σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Και δολίως λέει ότι θα πάει και στο Διεθνές Δικαστήριο, αν η Ελλάδα άρει τις επιφυλάξεις που έχει καταθέσει για την υποχρεωτική αρμοδιότητα του δικαστηρίου στα θέματα οριοθέτησης, εύρος εναέριου χώρου, αποστρατιωτικοποίηση των νήσων, θέμα που δεν υπάρχει από τη Λωζάννη.

Σε όλα αυτά ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καθοδηγούμενος και ελεγχόμενος πλήρως από το Βερολίνο, απαντά με αιδήμονα παρατεταμένη σιωπή.  Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο, η Τουρκία καταπατάει το μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ.  Ζητά να κάνει ασκήσεις μπερδεύοντας και ανακατεύοντας μόνη της τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων και πηγαινοφέρνοντας  νησιά από τη μία Συνθήκη στην άλλη. Το μεγάλο μυστικό είναι ότι η Τουρκία συστηματικά εμπλέκει στις συνθήκες νησιά που δεν κατονομάζονται σε αυτές, με ιδιαίτερη έμφαση τον Άη Στράτη που βρίσκεται στον 25ο  Μεσημβρινό, δεν ανήκει σε καμία συνθήκη και είναι νησί ελεύθερο βαρών.

Η πονηρή και επιθετική Τουρκία, αξιοποιώντας τον πολιτικό γενιτσαρισμό και την πλήρη υποταγή του φιλογερμανού Πρωθυπουργού, περιμένει στη γωνία την Αθήνα, για να πει ότι το νησί αυτό δεν ανήκει πουθενά, άρα δεν ανήκει σε κανέναν και έτσι να ξεκινήσει την επίθεση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νήσων. Ο κ. Μητσοτάκης με την συμπεριφορά του και τη σιωπή του επιβεβαιώνει τις οδηγίες που λαμβάνει για να φτάσουμε στο σημείο να κουβεντιάσουμε για νησιά με την Τουρκία, με το επιχείρημα ότι εκεί μας οδηγεί το Διεθνές Δίκαιο.

Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να λάβουν υπόψη αυτές τις πληροφορίες και τα συμπεράσματα καλών διπλωματικών πηγών μου. Επίσης πρέπει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης και να εξηγήσει τι κουβέντιασε στο ΝΑΤΟ πέραν «των ήρεμων νερών του Αιγαίου στη διάρκεια του θέρους».

Προσφατα αρθρα

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Το Maxi Home Super Save με τιμή 7,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα έχει την χαμηλότερη τιμή της αγοράς για τον...

Αθήνα, 5 Ιουλίου 2024 –  Εν μέσω σημαντικών ανατιμήσεων στο ρεύμα, που συνεχίζονται και...

Ο Δήμος Πέλλας καθάρισε και συντήρησε την διαχωριστική νησίδα της Εθνικής Οδού στα όριά του

Ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της νησίδας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης –...

«Άνοιξε τις πύλες της» η 3η Εμποροπανήγυρη Κρύας Βρύσης

Η 3η Εμποροπανήγυρη της Κρύας Βρύσης είναι σε εξέλιξη πλέον μετά τα χθεσινά της...

Αναπάντητη η ερώτηση σχετικά με τον οδικό άξονα Βέροια Νάουσα Έδεσσα.

ΕΡΩΤΗΣΗ Θεσσαλονίκη, 26/06/2024Των: Βελόπουλου Κυριάκου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Β3' Νότιου Τομέα ΑθηνώνΚοτίδη Βασίλειο, Βουλευτή ΗμαθίαςΠΡΟΣ: Τον...

Παρομοια αρθρα

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Το Maxi Home Super Save με τιμή 7,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα έχει την χαμηλότερη τιμή της αγοράς για τον...

Αθήνα, 5 Ιουλίου 2024 –  Εν μέσω σημαντικών ανατιμήσεων στο ρεύμα, που συνεχίζονται και...

Ο Δήμος Πέλλας καθάρισε και συντήρησε την διαχωριστική νησίδα της Εθνικής Οδού στα όριά του

Ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της νησίδας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης –...

«Άνοιξε τις πύλες της» η 3η Εμποροπανήγυρη Κρύας Βρύσης

Η 3η Εμποροπανήγυρη της Κρύας Βρύσης είναι σε εξέλιξη πλέον μετά τα χθεσινά της...