+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΚοινωνίαΠολιτικήΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ένα αδύναμο και κατώτερο των προσδοκιών κλιματικό νομοσχέδιο.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ένα αδύναμο και κατώτερο των προσδοκιών κλιματικό νομοσχέδιο.

Δημοσιευτηκε στις

spot_img
spot_img
spot_img

Υγεία – Παιδεία
Η υγεία και η παιδεία είναι τα υπέρτατα αγαθά. Χωρίς παιδεία το μέλλον διαγράφεται ζοφερό, χωρίς υγεία δεν υπάρχει μέλλον. Δύο κομβικοί τομείς που δυστυχώς χρειάζονται επειγόντος αλλαγή πολιτικής ώστε να γίνουν αποδοτικοί, αποτελεσματικοί, λειτουργικοί με διαφάνεια και ισότητα για όλους τους πολίτες της χώρας. Ήρθε η ώρα να τα αλλάξουμε όλα. Πως;
Κατάθεσέ μας τις απόψεις σου, τις εμπειρίες σου και γίνε μέρος της μεγάλης προσπάθειας που κάνουν οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ να δημιουργήσουν την Ελλάδα από την αρχή, δίνοντας τον πρώτο λόγο στους πολίτες.
Το αύριο δεν χτίζεται από τους άλλους, χτίζετε από όλους μας.
Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου στις 18.00
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/83344301314
Meeting ID: 833 4430 1314
Find your local number: https://us02web.zoom.us/u/k8KMsNkHb
Κατώτερο των προσδοκιών το σχέδιο του κλιματικού νόμου 
Αδυναμία να γίνει κατανοητή η σύνδεση της κλιματικής αλλαγής με τις σοβαρότατες επιπτώσεις που θα έχει στους πολίτες και στην οικονομία. Ιδού οι αδυναμίες του:
  • Έλλειψη δεικτών πέρα από το ΑΕΠ για τη μέτρηση της βιώσιμης ευημερίας, της ανθεκτικότητας και της διατήρησης – προστασίας της βιοποικιλότητας.
  • Έλλειψη προβλέψεων και στόχων για: την εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας, την ενεργειακή αναβάθμιση, την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην παραγωγή ενέργειας (ενεργειακές κοινότητες), την κλιματική δικαιοσύνη.
Διαβάστε ΕΔΩ.
Εναλλακτικοί δείκτες ευημερίας | Πέρα από το ΑΕΠ

Καθώς πολλοί άνθρωποι σε όλον τον κόσμο συμφωνούν ότι το ΑΕΠ είναι παραπλανητικό ως ένδειξη ευημερίας των κρατών και έρχεται σε αντιπαράθεση με την αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης, ήρθε η ώρα να δουλέψουμε για την προώθηση εναλλακτικών δεικτών στην παγκόσμια γλώσσα της μακροοικονομίας. Πως; Πάρε μέρος στην συζήτηση των Παγκόσμιων Πράσινων σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πάνελς ομιλητών που έχουν διαμορφωθεί. Δες ΕΔΩ.
Με αφορμή τον θάνατο του ζιφιού…Κάθε χρόνο δεκάδες απειλούμενα θαλάσσια θηλαστικά εκβράζονται στις ελληνικές ακτές ως αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχονται οι θάλασσές μας από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Κυριότερες απειλές για τα θαλάσσια θηλαστικά είναι οι σεισμικές έρευνες εξόρυξης υδρογονανθράκων, οι θαλάσσιες στρατιωτικές ασκήσεις με χρήση υπερήχων, η θαλάσσια ρύπανση από πλαστικά, η υπεραλίευση, η χρήση μη επιλεκτικών αλιευτικών εργαλείων και η εκούσια θανάτωση τους. ΝΑ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ.
Συνάντηση της Συμπροέδρου με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ
«Το ζητούμενο για όλους είναι η υγιής επιχειρηματικότητα. Είναι καθοριστικό για το μέλλον της χώρας να ενισχύσουμε την οικονομία με βιώσιμο τρόπο αναπτύσσοντας παράλληλα πράσινες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Οι φορείς γνωρίζουν πολύ καλά τις ανάγκες τους. Γι’ αυτό ερχόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους”. Διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις της 🌻Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα και του Προέδρου του ΕΒΕΑ, κ. Γ. Μπρατάκου.
Παγκόσμια ημέρα υγροτόπων. Το Δεκέμβριο του 2020 η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί δεν έχει οργανώσει επαρκώς το σύστημα προστασίας των περιοχών «Natura 2000» ενώ ο νόμος για το περιβάλλον που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση στη ΝΔ, παρ’ όλη την έντονη αντίθεση φορέων και οικολογικών οργανώσεων, δυσχεραίνει την κατάσταση. Διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις του 📌Μιχάλη Μπάκα, Συντονιστή της ΠΚ Βορείου Αιγαίου.
Για τον Άλκη
Μόλις αποθέσαμε μερικά κίτρινα λουλούδια στον ΑΛΚΗ 🌻
Τα δάκρυα δεν κατάφεραν να μείνουν στα μάτια …ποτάμι …ΑΔΙΚΙΑ. Ένα ακόμη 19χρονο παλληκάρι έφυγε, έφυγε όμως τόσο άδικα!
ΚΡΙΜΑ! Κάποτε όλοι, μα όλοι, πρέπει να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο, όπως και όλα τα άλλα, είναι άθλημα και όχι χώρος για βία και μάλιστα τυφλή.
Ας είναι τελευταίος ο Άλκης. Θα τον θυμόμαστε πάντα.
Ο 🌻Μιχάλης Μπάκας μιλά στην εκπομπή “Περίμετρος” με την 🌻Κατερίνα Ρενιέρη και τον 🌻Νίκο Πιτσιακίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροβιοτόπων. Δείτε τη συνέντευξή του ΕΔΩ
Η Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα στο REAL.GR: Η εστίαση δεν μπορεί να πορευτεί χωρίς στήριξη
Το 2020, δηλαδή την πρώτη χρονιά της πανδημίας, ο κύκλος εργασιών στην εστίαση μειώθηκε σε σχέση με το 2019 κατά 537,5 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται μείωση και για το 2021 κατά 76,2 εκατ. ευρώ. Η δε πτώση του εισοδήματος των εργαζομένων ήταν 139,9 εκατ. ευρώ. Είναι προφανές πως οι συνέπειες είναι σοβαρές και δεν μπορούν να αγνοηθούν. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ το άρθρο της Συμπροέδρου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ.
Ο 🌻Δημήτρης Πολιτόπουλος, Συμπρόεδρος των οικολόγων Πρασίνων μιλά στον 💥Φίλιππο Φιλιππακόπουλο και τον 📌ALPHA RADIO για την διαχείριση της καταιγίδας “Ελπίδα” με τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε. Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με πρακτικές των προηγούμενων δεκαετιών. ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ.
Ο 🌻 Ηλίας Παπαθεοδώρου στην IEFIMERIDA.GR για το βασικό εισόδημα και τη βασική περιουσία
“Κάθε πολίτης, λαμβάνει από το κράτος κάθε μήνα ένα βασικό εισόδημα που του προσφέρει το στοιχειώδες βιοτικό επίπεδο. Δεν λειτουργεί ως βασικός μισθός αλλά ως διασφάλιση οικονομικής σταθερότητας των πολλών. Η βασική περιουσία λειτουργεί διαφορετικά. Είναι μία εφάπαξ πληρωμή με την συμπλήρωση του 18ο έτους της ηλικίας. Βοηθά τους νέους από οικονομικά αδύναμες οικογένειες να αρχίσουν την ενήλικη ζωής τους με ένα οικονομικό «μαξιλάρι» και όχι με μηδενικό τραπεζικό λογαριασμό”. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ.
Για τον Χρήστο Σαρτζετάκη
Ήταν 1963 όταν ο 34χρονος τότε Χρήστος Σαρτζετάκης, υπηρετώντας το Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης ως ανακριτής ανέλαβε την υπόθεση της πολιτικής δολοφονίας του Βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο Χρήστος Σαρτζετάκης έγινε διεθνώς γνωστός για την υπόθεση αυτή. Οι σκοτεινές μέρες της δικτατορίας δεν άργησαν να έρθουν και ο Χρήστος Σαρτζετάκης απολύθηκε από το δικαστικό σώμα, συνελήφθη, βασανίστηκε και φυλακίσθηκε χωρίς δίκη. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ.

Προσφατα αρθρα

Δεν δέχθηκαν την Υφυπουργό στο επίσημο τραπέζι

Σκληρή αντίδραση των Μητροπολιτών στο Αίγιο Τραγελαφικά γεγονότα μετά την απόφαση των ιεραρχών να...

Σκληρό ροκ Αυγενάκη στην αντιπολίτευση από την Σκύδρα!!!

Πρόσκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγές...

Από την Αλμωπία με στόχο τις Βρυξέλες!!! Η Αννέτα Τσελεπή υποψήφια με την Νέα Αριστερά

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς: Η υποψηφιότητα της Αννέτας Τσελεπή στις εκλογές για το...

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΑΝΟΣ ΤΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Παρομοια αρθρα

Δεν δέχθηκαν την Υφυπουργό στο επίσημο τραπέζι

Σκληρή αντίδραση των Μητροπολιτών στο Αίγιο Τραγελαφικά γεγονότα μετά την απόφαση των ιεραρχών να...

Σκληρό ροκ Αυγενάκη στην αντιπολίτευση από την Σκύδρα!!!

Πρόσκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγές...

Από την Αλμωπία με στόχο τις Βρυξέλες!!! Η Αννέτα Τσελεπή υποψήφια με την Νέα Αριστερά

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς: Η υποψηφιότητα της Αννέτας Τσελεπή στις εκλογές για το...