+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΑποκλειστικά νέαΣυνέντευξη με τον υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο  Σκύδρας Γ. Ανδρεάδη

Συνέντευξη με τον υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο  Σκύδρας Γ. Ανδρεάδη

Δημοσιευτηκε στις

spot_img
spot_img
spot_img

Μεγάλη επιτυχία της παράταξης μας το brand name των ιαματικών πηγών Λουτροχωρίου

Ο υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Σκύδρας Γιάννης Ανδρεάδης μίλησε στην καθημερινή εφημερίδα ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ για τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, για το Λουτροχώρι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και τις προκλήσεις, για την Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου αλλά και για την δική του παρουσία ως επιστήμονας, ως άνθρωπος της κοινωνίας και ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ της Κατερίνας Ιγνατιάδου. Διαβάστε την συνέντευξη παρακάτω:

Ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι που σας οδήγησαν να είστε υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Σκύδρας;

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές ως υποψηφιος δημοτικός συμβουλος. Θυμάμαι όταν μου είχε γίνει η πρόταση από το συνδυασμό της κυρίας Κατερίνας Ιγνατιάδου, ήταν μια στιγμή που με περιέβαλαν αισθήματα τόσο ενθουσιασμού όσο και έκπληξης. Έκπληξης, καθώς ήταν κάτι καινούργιο για μένα, και κάτι το οποίο δεν είχα θέσει ως αυτοτελή σκοπό κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Βέβαια, ήδη από φοιτητής της ΑΣΟΕΕ είχα αναπτύξει πολιτικές ανησυχίες μέσα από ακαδημαικές, κατά βαση, συζητήσεις γύρω από την αξιολόγηση οικονομικης πολιτικής, οι οποίες σαφώς επεκτάθηκαν σε γενικότερο επίπεδο πολιτικής στα έδρανα της Νομικής Αθηνών τα τελευταία χρόνια.

Η απόφαση λοιπόν πάρθηκε ύστερα από ώριμη σκέψη και μεγάλο ενθουσιασμό για τη συμβολή που δύναται να έχω στο δημοτικό εργο και δηλώνω υπεύθυνα πως ο κύριος λόγος που έθεσα την υποψηφιότητα μου στις δημοτικές εκλογές είναι ο κόσμος. Ειναι η διάθεσή μου για ανιδιοτελή προσοφορά χρόνου, προσπάθειας και υπηρεσιών ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των ανθρώπων, να γίνει ο τόπος μας ακόμη καλύτερος.

Παρά τον τεχνοκρατικό χαρακτήρα της υποψηφιότητάς μου (sic), τρέφω μεγάλο αίσθημα ενσυναίσθησης και αγάπης για τον τόπο και τον κόσμο, το οποίο βίωσα  πολύ πιο έντονα μέσα από τον προεκλογικό αγώνα και την επικονωνία με συμπολίτες μου τις τελευταίες εβδομάδες. Ήταν μία διαδικασία που μου έδωσε ιδιαίτερη χαρά και μια προδέσμευση πως θα είμαι δίπλα στους συμπολίτες μου αν με επιλέξει ώς έναν από τους αντιπροσώπους του στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σκύδρας.

1)   Ποια είναι η θέση σας για το έργο της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου;

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές, και ένας από τους κύριους λόγους που συντάχθηκα με το συνδυασμό της κυρίας Ιγνατιάδου είναι σαφώς το δημοτικό έργο, που μαζί με τους συμβούλους της έχει διεκπεραιώσει.

Ολοκληρώνοντας δυο θητείες, ως δήμαρχος Σκύδρας, η κυρία Κατερίνα Ιγνατιαδου μαζί με τους συνεργάτες της έχει διετελέσει ένα αξιόλογο έργο που καλύπτει πολλούς τομείς, όπως της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, του πρασίνου, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, καθώς επίσης του πολιτισμού και φυσικά του αγροτικού τομέα, που αποτελεί βασικό πυρήνα της τοπικής οικονομίας.

Επί παραδείγματι, έργα τα οποία γνωρίζω και αξιολογώ ως πολίτης περιλαμβάνουν την ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων και οδοποιίας σε χωριά της Σκύδρας και τη Σκύδρα, συντηρήσεις δημοτικών κτιρίων και ενεργειακές αναβαθμίσεις, δημιουργία νέων σχολικών μονάδων (νηπιαγωγείο Πετριάς, σταθμοί ΚΔΑΠ), παιδικές χάρες, όπως, επίσης και μεγάλα έργα ύδρευσης.

Επίσης, αντιλαμβάνομαι και αξιολογώ αντίστοιχα έργα, που γνώρισαν μια στασιμότητα ή χρονική καθυστέρηση στην υλοποίησή τους, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγο στους περιορισμούς των οικονομικών πόρων αλλά και της διαθεσιμότητας εξοπλισμού, καθώς και ανθρώπινου δυναμικού λόγω της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης. Αυτό είναι κάτι που βίωσε όχι μόνο ο Δήμος μας, αλλά κατά βάση όλη η Ελλάδα και άλλες χώρες διεθνώς.

Διακρίνω ένα σημαντικό όραμα στον προγραμματισμό της κυρίας Ιγνατιαδου για την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου Σκύδρας, που έχοντας ξεπεράσει τα εξωτερικά κωλύματα έχει την αποφασιστικότητα να υλοποιήσει. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε έχω συνδράμει στη στήριξη του συνδυασμού με τη συμμετοχή μου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ώστε να συμβάλω στη συνέχιση του έργου.

2)   Τον τελευταίο καιρό περιοδεύετε στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Σκύδρας. Ποιες είναι οι προκλήσεις κα τα προβλήματα των πολιτών;

Είναι γεγονός πως ο προεκλογικός αγώνας έχει εντατικοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Ως συνδυασμός, με επικεφαλή την κυρία Κατερίνα Ιγνατιαδου, έχουμε περιοδεύσει σε όλα τα χωριά του Δήμου Σκύδρας και τη Σκύδρα. Είναι μια ευκαιρία να μας γνωρίσουν οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες από κοντά, να συζητήσουμε μαζί τους, να ακούσουμε τις ανησυχίες του κόσμου και να προτείνουμε λύσεις. Καθώς είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές, αυτή η προεκλογική περιοδεία αποτέλεσε πρωταρχική εμπειρία για εμένα, με πλούσιο περιεχόμενο και ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις.

Με τις επισκέψεις στα χωριά του Δήμου είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τους κάτοικους και να γνωρίσω από «πρώτο χέρι» τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε τόπος. Αξίζει να σημειώσω τη θερμή υποδοχή που δεχτήκαμε ως συνδυασμός και την αναγνώριση του δημοτικού έργου που πραγματοποιήθηκε την τρέχουσα και την προηγουμένη θητεία της κυρίας Ιγνατιαδου. Ωστόσο, συζητήσαμε και για έργα που βρίσκονται υπό εξέλιξη και εν αναμονή, λόγω της καθυστέρησης που γνώρισαν την περίοδο της πανδημίας. Τα βασικότερα κοινά ζητήματα αφορούν την ολοκλήρωση του προγράμματος ασφαλτόστρωσης και οδοποιίας, υποδομές για τη συλλογή και τη διαχείριση λυμάτων, επαρκές σύστημα φωτισμού σε δρόμους του Δήμου. Επίσης, βάσει του προγράμματος του συνδυασμού στοχεύουμε στην διεκπεραίωση σημαντικών έργων ανά χωριό και τη Σκύδρα, όπως αναβαθμίσεις δημοτικών κτιρίων -όπου απαιτείται-, συντήρηση γηπέδων, κατασκευή παιδικών χαρών, περισσότερα βρεφικά τμήματα και ΚΔΑΠ, όπου υπάρχει ανάγκη.

Κατά την άποψη μου, η πρόκληση έγκειται στην αξιολόγηση και υλοποίησή των έργων σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να προσφέρονται βασικές υπηρεσίες στους συμπολίτες όσο το δυνατόν πιο άμεσα. Αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση καθώς είναι ο φορέας που σχεδιάζει το πρόγραμμα αλλά και αυτός που το εκτελεί.

3)   Προέρχεστε από την τοπική κοινότητα Λουτροχωρίου, ένα χωριό με σημαντική παράδοση και παρουσία στα τοπικά δρώμενα. Ποιες είναι οι προτάσεις για την περεταίρω ανάπτυξη του;

Το Λουτροχώρι του Δήμου Σκύδρας, ένα από τα ακριτικά χωριά του Νομού Πέλλης, στα σύνορα με το νομό Ημαθίας, έχει διαδραματίσει μια σημαντική πορεία ιστορικά τόσο στο Δήμο, όσο και στην ευρύτερη περιφέρεια. Όπως κάθε τόπος έχει τα δικά του ιδιάζοντα χαρακτηριστικά. Το Λουτροχώρι όπως ενδεχομένως γνωρίζεται, είναι προικισμένο, εκτός από εύφορη γη, όπου διατηρούν καλλιέργειες αρκετοί παραγωγοί της περιοχής, με τις ιαματικές πήγες, έναν αξιόλογο φυσικό πόρο με ευεργετικές ιδιότητες στον άνθρωπο και προοπτικές εκμετάλλευσης. Οι ιαματικές πήγες του Λουτροχωριου είχαν αποτελέσει ένα κύριο παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής τη δεκαετία του 1960-70, ένα γεγονός που αποτελεί τη βάση για το σχεδιασμό ενός έργου που έχει τη δυναμική να συμβάλει καταλυτικά στην οικονομική ανάπτυξη του Δήμου Σκύδρας στις μέρες μας.

Η κυρία Κατερίνα Ιγνατιαδου προέβη στην νομική κατοχύρωση του brand name με την αναγνώριση των πηγών ως ιαματικών βάσει του ΦΕΚ τεύχος B 4908/31.12.2019, ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την αξιοποίηση του νερού με τη δημιουργία εγκαταστάσεων που θα προσφέρει στον επισκέπτη κατά βάση λουτροθεραπεία για τις προβλεπόμενες παθήσεις και γενικότερα ευημερία.

Η αξιοποίηση αυτού του φυσικού πόρου θα δώσει την ευκαιρία σε συνάνθρωπους μας να κάνουν χρήση του νερού με τις ιαματικές ιδιότητες του, που ενδείκνυται για ρευματικές παθήσεις, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες και παθήσεις του νευρικού συστήματος. Περαιτέρω, το ενδεχόμενο δημιουργίας εγκαταστάσεων λουτροθεραπείας στο Λουτροχώρι θα αποτελέσει ένα νέο πυρήνα ανάπτυξης σε όλο το Δήμο Σκύδρας. Ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού, έχει την προοπτική προσέλκυσης επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, και να αποτελέσει ένα σημαντικό παράγοντα της τοπικής οικονομίας με την ανάδειξη των υπολοίπων χωριών και της Σκύδρας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αντίστοιχων μορφών οικονομικής ανάπτυξης βρίσκονται ευκολά ανά τη χωρά μας και δεν είναι δύσκολο να γίνει ο δήμος μας ένα από αυτά.

4)   Ποιος είναι ο Γιάννης Ανδρεάδης; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά σας όπου οι πολίτες μπορούν να τα αξιολογήσουν και τι θα προσφέρετε στον τόπο;

Όπως είχα την τιμή να αναφερθώ στην υποψηφιότητα μου σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας σας, η απόφαση μου για να ασχοληθώ ενεργά με τα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας περιβάλλεται από ένα αίσθημα προσφοράς και καθήκοντος σε μεγάλο βαθμό. Ύστερα από μια πολυετή διαμονή στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λονδίνο όπου ξεκίνησα την καριέρα μου ως οικονομολόγος, θα ήθελα να μεταφέρω στο Δήμο μας πρακτικές που έμαθα από τη ζωή στο εξωτερικό και την εργασιακή μου εμπειρία μεταξύ άλλων στο Υπουργίο Οικονομικών. Αγαπώ τον τόπο, όπου μεγάλωσα και αυτό το δηλώνω έμπρακτα με τη συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό Συμμαχία Πολίτων για το Δήμο Σκύδρας της κυρίας Κατερίνας Ιγνατιαδου. Η ακαδημαϊκή μου κατάρτιση στην οικονομική και τη νομική επιστήμη και η εργασιακή μου εμπειρία ως οικονομολόγος, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος μεγάλων επιχειρήσεων στον τομέα της ενέργειας και τη υγείας, με έχουν εφοδιάσει με δεξιότητες που είναι αναγκαίες και θέλω να προσφέρω για ένα ακόμη πιο παραγωγικό, δημοτικό έργο με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ευημερίας των συμπολιτών μας.

5)   Μένουν μόνο λίγες ώρες πριν τις εκλογές, ποιο είναι το μήνυμα που θα στείλετε στους πολίτες;

Έχουν μείνει μόνο λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και το μήνυμα που στέλνω στις συνδημότισσες και τους συνδημότες μου εκφράζεται σε μια πρόταση, όπως είναι διατυπωμένη στην παράγραφο 2, του άρθρου 1 του Συντάγματος της χωράς μας και έχει ως εξής: «θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία».

Οι εκλογές, τόσο οι εθνικές, όσο και οι δημοτικές είναι μια σημαντική διαδικασία που πραγματώνει την έννοια της δημοκρατίας, με την επιλογή των αντιπροσώπων μας για ζητήματα που αφορούν τη ζωή όλων μας. Το δικαίωμα της ψήφου είναι από τα σημαντικότατα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα του ανθρώπου, που έχει πλέον κατοχυρωθεί σε μεγαλύτερο εύρος από την εποχή της κλασικής Αθήνας. Εν ολίγοις, σε ένα σύστημα αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας ο λαός αποφασίζει για το ποιοι θα είναι οι κυβερνώντες σε εθνικό και τοπικό επίπεδο και γι’ αυτό ισχυριζόμαστε πως η εξουσία πηγάζει από το Λαό.

Καλώ λοιπόν τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μας πρώτα απ’ όλα να συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και με την ψήφο τους να κάνουν την επιλογή τους υστέρα από ορθή αξιολόγηση των συνδυασμών και των υποψήφιων.

Έχω γνωρίσει αξιόλογους ανθρώπους, συνυποψήφιες και συνυποψήφιους μου, κατά της διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, φέροντας η καθεμιά και ο καθένας με ένα διαφορετικό σετ δεξιοτήτων και με την ιδιά όρεξη για προσφορά στο δημοτικό έργο, κάτι που με χαροποιεί ιδιαιτέρως.

Έλαβα επίσης ιδιαίτερη ευχαρίστηση από την επικοινωνία με τον κόσμο κατά τις περιοδείες στα χωριά της Σκύδρας τους τελευταίους μήνες. Ήταν μια ευκαιρία να γνωριστούμε ακόμη καλυτέρα με τον καθένα, και να επιβεβαιώσω μέσα από τις συζητήσεις την πρόθεση μου για ανιδιοτελή προσφορά στο δημοτικό έργο για να πέτυχουμε ως συνδυασμός ακόμη περισσότερα την επόμενη θητεία.  Αυτό αποτελεί και μια προδέσμευση λοιπόν, για το ζήλο και την αγωνιστικότητα που θα δείξω έχοντας πάρει την εντολή από τον κόσμο να τον αντιπροσωπεύσω στο δημοτικό συμβούλιο Σκύδρας. Η επιλογή είναι δική σας!

Δήλωση Κατερίνας Ιγνατιάδου, Δημάρχου Σκύδρας 

Ο Γιάννης Ανδρεάδης έχει καταγωγή από το Λουτροχώρι, είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) με βαθμό άριστα, κάτοχος μεταπτυχιακού οικονομικών από το London School of Economics (LSE) στο Λονδίνο, ως υπότροφος του ΙΚΥ και του ιδρύματος Καρέλια.

Εργάστηκε ως

οικονομολόγος στο Υπουργείο Οικονομικών της Αγγλίας, στο Λονδίνο, στην Ανεξάρτητη Αρχή Ενέργειας και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε συμβουλευτικές εταιρείες, παρέχοντας υπηρεσίες σχετικές με την υποστήριξη κυβερνήσεων σε θέματα οικονομικής πολιτικής και σε επιχειρήσεις ενέργειας για ζητήματα στρατηγικής ανάπτυξης.

Παράλληλα ο Γιάννης συνεχίζει και την ακαδημαϊκή του πορεία και φοιτά στο τελευταίο έτος στη Νομική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Αγαπά το Λουτροχώρι, αγαπά τον τόπο του, αγαπά τη Σκύδρα μας, έχει αποκτήσει γνώσεις και τεχνογνωσία και όλα αυτά θέλει να τα καταθέσει για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας.

Γιάννη μου, η υποψηφιότητα σου, ως δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ, με τιμά προσωπικά και με γεμίζει χαρά, καθώς γνωρίζω ότι θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να πετύχουμε τα καλύτερα για τον τόπο μας!

Καλό, επιτυχημένο και νικηφόρο αγώνα, Γιάννη μας!

Προσφατα αρθρα

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Το Maxi Home Super Save με τιμή 7,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα έχει την χαμηλότερη τιμή της αγοράς για τον...

Αθήνα, 5 Ιουλίου 2024 –  Εν μέσω σημαντικών ανατιμήσεων στο ρεύμα, που συνεχίζονται και...

Ο Δήμος Πέλλας καθάρισε και συντήρησε την διαχωριστική νησίδα της Εθνικής Οδού στα όριά του

Ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της νησίδας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης –...

«Άνοιξε τις πύλες της» η 3η Εμποροπανήγυρη Κρύας Βρύσης

Η 3η Εμποροπανήγυρη της Κρύας Βρύσης είναι σε εξέλιξη πλέον μετά τα χθεσινά της...

Αναπάντητη η ερώτηση σχετικά με τον οδικό άξονα Βέροια Νάουσα Έδεσσα.

ΕΡΩΤΗΣΗ Θεσσαλονίκη, 26/06/2024Των: Βελόπουλου Κυριάκου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Β3' Νότιου Τομέα ΑθηνώνΚοτίδη Βασίλειο, Βουλευτή ΗμαθίαςΠΡΟΣ: Τον...

Παρομοια αρθρα

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Το Maxi Home Super Save με τιμή 7,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα έχει την χαμηλότερη τιμή της αγοράς για τον...

Αθήνα, 5 Ιουλίου 2024 –  Εν μέσω σημαντικών ανατιμήσεων στο ρεύμα, που συνεχίζονται και...

Ο Δήμος Πέλλας καθάρισε και συντήρησε την διαχωριστική νησίδα της Εθνικής Οδού στα όριά του

Ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της νησίδας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης –...

«Άνοιξε τις πύλες της» η 3η Εμποροπανήγυρη Κρύας Βρύσης

Η 3η Εμποροπανήγυρη της Κρύας Βρύσης είναι σε εξέλιξη πλέον μετά τα χθεσινά της...