+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΑποκλειστικά νέαΣΤΑΘΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ "ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ!!" -ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ...

ΣΤΑΘΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ “ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ!!” -ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ

Δημοσιευτηκε στις

spot_img
spot_img

ΕΡ: Περιγράψτε μου τα συναισθήματα που νιώσατε όταν πλέον καταλάβατε ότι είστε ο νέος Δήμαρχος Πέλλας. Περιμένατε αυτή την ποσοστιαία διαφορά που σας έδωσε μια καθαρή νίκη;
ΑΠ: Θα ήθελα πρωτίστως να ευχαριστήσω τους χιλιάδες πολίτες που τίμησαν με την ψήφο τους τον συνδυασμό μας και εμένα προσωπικά. Σαφέστατα η συγκίνηση ήταν μεγάλη γιατί σημειώσαμε μια πραγματικά ιστορική νίκη για τα δεδομένα του Δήμου μας. Αυτό αφορά τόσο στον αριθμό των ψηφοφόρων, που ήταν 17000 και πλέον, όσο και στη καθαρή διαφορά με τον δεύτερο. Οπότε για να είμαι ειλικρινής, το αποτέλεσμα για εμένα προσωπικά ήταν μια θετική έκπληξη.

ΕΡ: Στο χαιρετισμό σας, μιλήσατε για αλλαγή σελίδας στον Δήμο. Πιστεύετε ότι υπάρχουν παθογένειες στην λειτουργία του;

ΑΠ: Θα θυμάστε ότι κατεβήκαμε στις εκλογές με το σύνθημα Αλλαγή, Ανανέωση, Ανάπτυξη. Τονίσαμε από την αρχή ότι με τον όρο «αλλαγή» δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά σε ένα τομέα λειτουργίας του Δήμου, αλλά σε μια γενική νοοτροπία.
Την ημέρα του δεύτερου γύρου των εκλογών λοιπόν, μίλησα για αλλαγή γιατί ένιωσα ότι δικαιώθηκαν οι θέσεις μας και αυτό που πρεσβεύαμε όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου. Ο κόσμος τη Δεύτερη Κυριακή ψήφισε με το πιο κραυγαλέο τρόπο την ανανέωση και την αλλαγή που αντιπροσωπεύει ο συνδυασμός μας και αυτό αποτέλεσε μια ηθική ικανοποίηση για όλους μας.


ΕΡ: Στον συνδυασμό σας είδαμε κυρίως νέους ανθρώπους. Πιστεύετε ότι είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα αυξημένα καθήκοντα ευθύνης;
ΑΠ: Δεν έχω απολύτως καμία αμφιβολία για αυτό. Αν κοιτάξετε και εξετάσετε προσεκτικά τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μας, θα παρατηρήσετε ένα απλό πράγμα: ότι δεν υπάρχει κάποιος σύμβουλός μας που να μην έχει είτε εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, ή μια αξιοπρεπή έως αξιοσημείωτη επαγγελματική σταδιοδρομία, ή κάποια επιστημονική κατάρτιση, ή σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα να διαθέτει και τα τρία αυτά ταυτόχρονα.
Όποιος καλοπροαίρετα λοιπόν ενδιαφέρεται ή ανησυχεί για την στελέχωση του Δήμου, θα του πω με απόλυτη ειλικρίνεια και βεβαιότητα ότι ο Δήμος όχι μόνο θα διοικηθεί όπως πρέπει, αλλά αυτά τα νέα πρόσωπα θα φέρουν έναν φρέσκο αέρα και μια διαφορετική οπτική που θα μας δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε για να κινηθούμε ταχύτατα προς το μέλλον.


ΕΡ: Έστω ότι βρισκόμαστε στο τέλος της πενταετίας. Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό, με τι θα ήσασταν ευχαριστημένος;
ΑΠ: Σίγουρα είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν, σύμφωνα πάντα με το πως οραματιζόμαστε εμείς το Δήμο και με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις μέσω του προγράμματός μας. Άμεσος στόχος μας θα είναι αρχικά να αναβαθμίσουμε τις υποδομές μέσα στην πόλη και να κάνουμε μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τη καθημερινότητα του πολίτη. Έπειτα θα δώσουμε, όπως δεσμευθήκαμε ότι θα κάνουμε, περισσότερες αρμοδιότητες και εργαλεία στις κοινότητες για να τελούν το έργο τους χωρίς καθυστερήσεις.
Οι συνολικές παρεμβάσεις που σκοπεύουμε να κάνουμε μέχρι το τέλος τις πενταετίας, εκτιμώ ότι θα αναβαθμίσουν τόσο την ποιότητα της καθημερινότητας, όσο και την οικονομική ζωή του Δήμου. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα όπως είπαμε και προεκλογικά και θα δουλέψουμε αδιάκοπα για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους.


ΕΡ: Την βραδιά της εκλογή σας είδαμε τον κ. Στάμκο, να σας επισκέπτεται για να σας συγχαρεί. Πως είδατε αυτή την κίνηση;
ΑΠ: Νομίζω δεν υπάρχει καλύτερη εικόνα στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού από αυτή ενός εν ενεργεία Δημάρχου να προσέρχεται στο εκλογικό κέντρο του εκλεγμένου νέου Δημάρχου και να τον συγχαίρει για την νίκη του. Οι εκλογές είναι γιορτή της δημοκρατίας και συμμετέχουμε για το καλό του τόπου. Οι προσωπικές διαφορές, οι εμπάθειες και οι επιθέσεις λόγω «αντιπαλότητας» θα πρέπει να μείνουν στο παρελθόν.


ΕΡ: Ποιο μεγάλο έργο και ποια επιμέρους έργα διευκόλυνσης της καθημερινότητας είναι στα σχέδια σας;
ΑΠ: Θα μπορούσαμε να συζητάμε ώρες για τις παρεμβάσεις που έχουμε σχεδιάσει να υλοποιήσουμε για την βελτίωση της καθημερινότητας. Εξάλλου τα έχουμε συζητήσει επανειλημμένα προεκλογικά. Αυτά που θεωρώ μεγάλα και σημαντικά έργα που σκοπεύουμε να βάλουμε σε προτεραιότητα όπως δεσμευθήκαμε, είναι σίγουρα η δημιουργία χώρων στάθμευσης μέσα στη πόλη και η ανάπλαση του πεζόδρομου Γιαννιτσών.


ΕΡ: Δώστε ένα μετεκλογικό μήνυμα στους δημότες σας;
ΑΠ: Να ευχαριστήσω και πάλι τον κόσμο που μας τίμησε και μας ανέδειξε ως την επόμενη δημοτική αρχή. Να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν και θα δουλέψουμε σκληρά για να επιλύσουμε τα προβλήματα και του τελευταίου δημότη μέχρι το τέλος της πενταετίας.

Προσφατα αρθρα

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ!

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καταθέτει ένα πλέγμα προοδευτικών κρίσιμων μέτρων και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη...

ΑΝΥΔΡΟ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

ΝΕΑ ΠΑΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Παρουσία του Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκιδη, του Αντιδημάρχου Δημήτρη Δαμασκούδη, του Γραμματέα του Δήμου...

Ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Πίνδος» μετατρέπεται σε «πράσινη» βιομηχανία!

Με συγκεκριμένες επενδύσεις μειώνει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα Στα… σκαριά μία πρότυπη μονάδα παραγωγής βιοαερίου...

Παρομοια αρθρα

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ!

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καταθέτει ένα πλέγμα προοδευτικών κρίσιμων μέτρων και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη...

ΑΝΥΔΡΟ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

ΝΕΑ ΠΑΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Παρουσία του Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκιδη, του Αντιδημάρχου Δημήτρη Δαμασκούδη, του Γραμματέα του Δήμου...