+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΑνακοινώσειςΠότε αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος Δήμαρχος Έδεσσας Γ. Τσεπκεντζής

Πότε αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος Δήμαρχος Έδεσσας Γ. Τσεπκεντζής

Δημοσιευτηκε στις

spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε τις πρώτες τους δηλώσεις

Από αυτές τις εκλογές επανέρχεται η πενταετής θητεία των αυτοδιοικητικών αρχών. Οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024 και η θητεία τους θα λήξει την 31η Δεκεμβρίου 2028.
Ο Γιάννης Τσεπκεντζής, που εξελέγη από την πρώτη Κυριακή, θα καθίσει στην… ηλεκτρική καρέκλα του Δημάρχου την 1η Ιανουαρίου 2024.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στο τιμόνι του Δήμου θα συνεχίσει να βρίσκεται ο απερχόμενος Δήμαρχος Γιάννης Μουράτογλου και η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Η Έδεσσα αυτή την εβδομάδα ζει στους ρυθμούς της εκλογής Δημάρχου από την Πρώτη Κυριακή. Επί της ουσίας ο τελευταίος Δήμαρχος που εξελέγη την Πρώτη Κυριακή ήταν ο Γιάννης Σόντρα την περίοδο 2006-2010. Σαφώς και αποτελεί μεγάλη επιτυχία του Γιάννη Τσεπκεντζη και της ομάδας του, , η οποία κατάφερε να πάει πραγματικά ψηλά εκλογικά,  μιας πολιτικής ομάδας που αγωνίζεται για την περιοχή από το 2019 έως και σήμερα. 

Ο κ. Τσεπκεντζής με το σύνθημα «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ», κατάφερε και «εκτόξευσε» τις επιδόσεις της αυτοδιοικητικής του παράταξής σε σχέση με το 2019, όταν στον πρώτο γύρο το ποσοστό του ήταν 32%. Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου κατάφερε να ξεπεράσει τον αριθμό ψήφων, καταγράφοντας ποσοστό 51,42% . Αυτό αποτελεί μια μεγάλη προσωπική επιτυχία.

Στη διάρκεια αυτών των τεσσάρων χρόνων που μεσολάβησαν, ο κ. Τσεπκεντζής δεν άφησε στην άκρη τον στόχο του, αντίθετα ενέτεινε τις προσπάθειές του και από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να ενισχύσει την ομάδα του με προσθήκες από όλους τους χώρους. 

Έχοντας συστηματική παρουσία μέσα και έξω απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο και εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο τις παθογένειες της παρούσας Διοίκησης, κατάφερε να συγκροτήσει μια ομάδα που τον οδήγησε στη νίκη. Μάλιστα, το γεγονός ότι δημιούργησε νικηφόρο κλίμα από πολύ νωρίς, οδήγησε στη μεγαλειώδη νίκη από τον πρώτο γύρο.

Ο κ. Τσεπκεντζής  με μεθοδική δουλειά και προσπάθεια, κατάφερε να πείσει την τοπική μας κοινωνία ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις δύσκολες απαιτήσεις του Δημαρχιακού θώκου. Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει από την 1η Ιανουαρίου που αναλαμβάνει καθήκοντα, είναι πολλές. Άλλωστε, γνωρίζει πολύ καλά, ότι όσο πιο μεγάλες είναι οι προσδοκίες, τόσο πιο μεγάλη είναι και η κριτική. Άρα, είναι δεδομένο πως τον περιμένει ένα δύσκολο έργο και σίγουρα ο δρόμος προς το Δημαρχείο δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Το επόμενο διάστημα, μετά και την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων, θα κληθεί να αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν κομβικούς ρόλους Αντιδημάρχων, Προέδρων Νομικών Προσώπων και Συνεργατών. Μια διαδικασία, κατά την οποία απαιτεί ισορροπίες και σίγουρα είναι δύσκολη για κάθε Δήμαρχο, όπως έχει αποδείξει η πρόσφατη ιστορία του Δήμου μας.

Ο νέος Δήμαρχος Έδεσσας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Φίλες και φίλοι,

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους δημότες της Έδεσσας και της Βεγορίτιδας που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας εμπιστεύθηκαν την τύχη του τόπου μας για τα επόμενα 5 χρόνια. Δώσαμε έναν όμορφο, μεγάλο και σπουδαίο αγώνα, με προτάσεις, σχέδιο και όραμα για να κάνουμε την πόλη μας και τα χωριά μας σύγχρονα και ανθρώπινα.

Όσο τετριμμένο κι αν ενδεχομένως ακουστεί, νιώθω τεράστια τιμή και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη γιατί αντιλαμβάνομαι ότι σε αυτή την εμπιστοσύνη επενδύονται προσδοκίες τις οποίες όλοι εμείς που σύντομα θα βρεθούμε στην διοίκηση του δήμου οφείλουμε να τις υπηρετήσουμε και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να τις εκπληρώσουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βρεθήκαμε μαζί συνοδοιπόροι σε αυτή την πορεία για το υπέροχο ταξίδι που έχουμε κάνει ως τώρα μαζί και το οποίο συνεχίζεται με διαφορετικούς όρους αλλά με την ίδια δέσμευση και το ίδιο πάθος.

Οφείλω ακόμα ένα τεράστιο ευχαριστώ στην οικογένειά μου που με στήριξε και με ακολούθησε σε αυτήν τη δύσκολη διαδρομή.

Ο δήμος μας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις αλλά είμαι βέβαιος ότι μαζί μπορούμε να τις ξεπεράσουμε γιατί όλοι μαζί είμαστε μια #Κοινωνια_σε_Κινηση, μπροστά για να φτιάξουμε μια πόλη χωρίς διακρίσεις, βιώσιμη, δίκαιη και ευημερούσα με ενημερωμένους, ενεργούς και ευχαριστημένους δημότες.

Γιάννης Τσεπκεντζής

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Μουράτογλου δήλωσε τα ακόλουθα:

Θέλω να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες μου προς όλες τις συνδημότισσες και όλους τους συνδημότες που τίμησαν με την ψήφο τους τη Συνεργασία Ευθύνης. Η επιλογή τους μας γεμίζει ευθύνη να ανταποκριθούμε στον ρόλο που μας έταξαν και αυτό θα κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους ανθρώπους που πλαισίωσαν το ψηφοδέλτιο της Συνεργασίας Ευθύνης και έδωσαν έναν όμορφο και έντιμο προεκλογικό αγώνα. Είναι τιμή μου να είμαι επικεφαλής μίας Δημοτικής Παράταξης με τόσα αξιόλογα στελέχη!

Επίσης, θέλω να συγχαρώ την Κοινωνία σε Κίνηση για την εκλογική τους επιτυχία και να ευχηθώ να έχουν μία καλή δημοτική θητεία για το καλό του τόπου και των συνδημοτών μας.

Από την πλευρά μου δηλώνω ότι θα είμαι παρών στα αυτοδιοικητικά δρώμενα και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους συμπολίτες μου από τη θέση του επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και την ΚΕΔΕ. Θα είμαι παρών μέσα από παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες στο αυτοδιοικητικό, πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του δήμου μας και της χώρας, διότι ο μοναδικός μου στόχος παραμένει η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Γιάννης Μουράτογλου

Δήμαρχος Έδεσσας

επικεφαλής “Συνεργασίας Ευθύνης”

Προσφατα αρθρα

Δεν δέχθηκαν την Υφυπουργό στο επίσημο τραπέζι

Σκληρή αντίδραση των Μητροπολιτών στο Αίγιο Τραγελαφικά γεγονότα μετά την απόφαση των ιεραρχών να...

Σκληρό ροκ Αυγενάκη στην αντιπολίτευση από την Σκύδρα!!!

Πρόσκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγές...

Από την Αλμωπία με στόχο τις Βρυξέλες!!! Η Αννέτα Τσελεπή υποψήφια με την Νέα Αριστερά

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς: Η υποψηφιότητα της Αννέτας Τσελεπή στις εκλογές για το...

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΑΝΟΣ ΤΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Παρομοια αρθρα

Δεν δέχθηκαν την Υφυπουργό στο επίσημο τραπέζι

Σκληρή αντίδραση των Μητροπολιτών στο Αίγιο Τραγελαφικά γεγονότα μετά την απόφαση των ιεραρχών να...

Σκληρό ροκ Αυγενάκη στην αντιπολίτευση από την Σκύδρα!!!

Πρόσκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγές...

Από την Αλμωπία με στόχο τις Βρυξέλες!!! Η Αννέτα Τσελεπή υποψήφια με την Νέα Αριστερά

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς: Η υποψηφιότητα της Αννέτας Τσελεπή στις εκλογές για το...