+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΑφιερώματαΜΕ ΒΡΟΧΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕ Η ΣΚΥΔΡΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ!!

ΜΕ ΒΡΟΧΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕ Η ΣΚΥΔΡΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ!!

Δημοσιευτηκε στις

spot_img
spot_img
spot_img

Τα Ελευθέρια της πόλης της Σκύδρας γιόρτασε ο Δήμος Σκύδρας με τιμητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023.
Oι καμπάνες της εκκλησίας του Αγίου Πρωτομάρτυρα κι Αρχιδιακόνου Στεφάνου Σκύδρας σήμαναν χαρμόσυνα.
Η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία τελέστηκαν από τους Σεβαστούς μας Πατέρες: Αντώνιο Κορέστη, Ευστράτιο Ιμβριώτη, Αθανάσιο Ρούντο, Θεόφιλο Γαργάλα και Μωυσή Σάγγα.
Για το χρονικό και τη σημασία της επετείου μίλησε η εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Σκύδρας Κυριακή Θεοδοσιάδου.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο Ηρώο της πόλης με την τέλεση τρισάγιου, την κατάθεση στεφανιών, την τήρηση της σιγής του ενός λεπτού, της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου και ολοκληρώθηκαν με δεξίωση στο Δημαρχείο.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και τίμησαν με την παρουσία τους:
η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Συνταγματάρχης της 2ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Ιωάννης Τασούλης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας – Αντιπύραρχος Ιωάννης Σολομωνίδης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πέλλας και Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας Χριστόδουλος Μποζίνης, ο Απόστρατος Αξιωματικός Τεχνικού Γεώργιος Μπαλονίδης, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Πέλλας και Ημαθίας Παύλος Περπερίδης. Επίσης, οι Αντιδήμαρχοι: Θεμιστοκλής Κρητίδης, Ιωάννης Θεοδοσίου, Χαράλαμπος Γεραντίδης, Γιώργος Σταματέλλος, οι Δημοτικές Σύμβουλοι και Πρόεδροι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ιωάννα Βέργου και Μαρία Γιακαμόζη αντίστοιχα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κωνσταντίνος Τερζίδης, Βασίλειος Τσαπτσάκης και Χάρης Πορτοκαλίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σκύδρας Θεόδωρος Αντωνιάδης και Τοπικοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της νέας δημοτικής περιόδου, Ουρανία Λεκάκη, Χαράλαμπος Μαραντίδης, Μαρία Παπαδοπούλου, η Συμπαραστάτρια του Δημότη και της Επιχείρησης Σοφία Σαμαρτζίδου, Εκπαιδευτικοί και Μαθητές των Σχολείων του Δήμου μας και πολλοί Συμπολίτες μας.
Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου στο μήνυμά της για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης δήλωσε, μεταξύ των άλλων, τα εξής:
Γιορτάζουμε σήμερα με τιμές, συγκίνηση και υπερηφάνεια την 111η επέτειο της απελευθέρωσης του τόπου, της Σκύδρας μας, από την τουρκική σκλαβιά.
Σαν σήμερα στις 17 Οκτωβρίου 1912 ο Ένδοξος Ελληνικός Στρατός υψώνει θριαμβευτικά την Ελληνική Σημαία στη Σκύδρα.
Επρόκειτο για ένα ύψιστο ιστορικό γεγονός. Γεγονός που σήμανε την απελευθέρωση της Σκύδρας και την επιστροφή της στην αγκαλιά της Μητέρας Πατρίδας. Επρόκειτο για ένα σημαδιακό, ανεξίτηλο γεγονός που έβαζε τέλος στην τουρκική κυριαρχία και καταπίεση στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα ήταν καθοριστικό διότι ο Ελληνικές Δυνάμεις είχαν προλάβει τις βουλγαρικές δυνάμεις που κινούνταν για την κατάκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων εδαφών. Ο Ελληνικός Στρατός όμως προελαύνει νικηφόρα και συνεχίζει ν΄απελευθερώνει κι άλλες ελληνικές πόλεις που πλέον ενσωματώνονται στον εθνικό κορμό.
Σήμερα εμείς ζώντας ελεύθεροι κι ανεξάρτητοι έχουμε ένα πολλαπλό πατριωτικό χρέος: Να τιμάμε, να δοξάζουμε και να ευγνωμονούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.
Να κρατάμε ζωντανή την ιστορική μνήμη, διδάσκοντας και αναδεικνύοντας την τοπική μας ιστορία, ώστε να τη γνωρίζουν οι νεότερες γενιές και να την μεταλαμπαδεύουν με τη σειρά τους στις επόμενες.
Να διατρανώνουμε τη βούληση και τη θέλησή μας ότι είμαστε πιστοί στις ηθικές αξίες και στα πατριωτικά ιδανικά.
Σήμερα, οι διεθνείς εξελίξεις που χαρακτηρίζονται με αύξηση των εντάσεων, των εχθροπραξιών και των πολέμων μας υποχρεώνουν να είμαστε σε επαγρύπνηση, σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα, ώστε με ομοψυχία, ενότητα, ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας, με τη διπλωματική οδό, την εδραίωση και την διεύρυνση των φιλικών σχέσεων μ΄όλα τα κράτη και τους λαούς να συνεργαστούμε για την ασφάλεια, την ευημερία και την ειρήνη σ΄όλο τον κόσμο.
Αυτό είναι το νόημα της σημερινής ημέρας και το μήνυμα που στέλνουμε εδώ από τη Σκύδρα.
Ευχαριστώ από καρδιάς την Εκκλησία μας, τους Προσκεκλημένους και τους Επισκέπτες μας, την Εκπαιδευτική μας Κοινότητα, τη Φιλαρμονική μας, τους συντελεστές της σημερινής μας επετείου κι όλες τις Συμπολίτισσες και τους Συμπολίτες μας.
Εύχομαι Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα με υγεία, δικαιοσύνη, πρόοδο και ειρήνη για όλο τον κόσμο!

Προσφατα αρθρα

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Το Maxi Home Super Save με τιμή 7,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα έχει την χαμηλότερη τιμή της αγοράς για τον...

Αθήνα, 5 Ιουλίου 2024 –  Εν μέσω σημαντικών ανατιμήσεων στο ρεύμα, που συνεχίζονται και...

Ο Δήμος Πέλλας καθάρισε και συντήρησε την διαχωριστική νησίδα της Εθνικής Οδού στα όριά του

Ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της νησίδας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης –...

«Άνοιξε τις πύλες της» η 3η Εμποροπανήγυρη Κρύας Βρύσης

Η 3η Εμποροπανήγυρη της Κρύας Βρύσης είναι σε εξέλιξη πλέον μετά τα χθεσινά της...

Αναπάντητη η ερώτηση σχετικά με τον οδικό άξονα Βέροια Νάουσα Έδεσσα.

ΕΡΩΤΗΣΗ Θεσσαλονίκη, 26/06/2024Των: Βελόπουλου Κυριάκου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Β3' Νότιου Τομέα ΑθηνώνΚοτίδη Βασίλειο, Βουλευτή ΗμαθίαςΠΡΟΣ: Τον...

Παρομοια αρθρα

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Το Maxi Home Super Save με τιμή 7,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα έχει την χαμηλότερη τιμή της αγοράς για τον...

Αθήνα, 5 Ιουλίου 2024 –  Εν μέσω σημαντικών ανατιμήσεων στο ρεύμα, που συνεχίζονται και...

Ο Δήμος Πέλλας καθάρισε και συντήρησε την διαχωριστική νησίδα της Εθνικής Οδού στα όριά του

Ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της νησίδας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης –...

«Άνοιξε τις πύλες της» η 3η Εμποροπανήγυρη Κρύας Βρύσης

Η 3η Εμποροπανήγυρη της Κρύας Βρύσης είναι σε εξέλιξη πλέον μετά τα χθεσινά της...