+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΑποκλειστικά νέαΜετά την Βόρεια Μακεδονία, ανοίγουμε δουλειές  και με την Δυτική Θράκη;

Μετά την Βόρεια Μακεδονία, ανοίγουμε δουλειές  και με την Δυτική Θράκη;

Δημοσιευτηκε στις

spot_img
spot_img
spot_img

Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης   

Η προπαγάνδα είναι ένας όρος όπου ιδιαίτερα οι Ναζιστές όχι μόνο είχαν υιοθετήσει, αλλά και εφάρμοζαν με πολύ μεγάλη επιτυχία. Άλλωστε στην λογική του πες πες στο τέλος κάτι θα μείνει, κάποια ανάβουν τον ανεμιστήρα ώστε η λάσπη να διοχετευτεί παντού.
Λίγες μέρες πριν τις Ευρωεκλογές, δεν μας έφταναν τα ζητήματα που έχουν προκύψει με την συμφωνία των Πρεσπών και την απροθυμία της νέας ηγεσίας των Σκοπίων, όχι μόνο να κατανοήσουν αλλά και να εφαρμόσουν τον νόμο, εντούτοις δημιουργείται τώρα θέμα και με την Δυτική Θράκη. Βλέπετε βόρεια, ανατολική, δυτική, νότια, μόνο σύγχυση προκαλεί και διαρκείς αμφισβητήσεις…
Τις τελευταίες μέρες, υπάρχει μια ενορχηστρωμένη πολιτική προπαγάνδα, με προεκτάσεις και αναφορές περί πολλών συλλόγων της μειονότητας που έχουν κλείσει,  εννοώντας φυσικά και την ΤΕΝΚ αλλά και την ΤΕΞ, εκμεταλλευόμενοι  την ανακοίνωση της απόφασης του Πρωτοδικείου Κομοτηνής, για την παύση του σωματείου «Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Δυτικής Θράκης Φενέρμπαχτσε».
Σαφώς δεν είναι αποδεκτός ο όρος και αδόκιμος μάλιστα, γιατί  δεν υπάρχει καμία δυτική Θράκη όπως την εννοούν κάποιοι, που θέλουν να την έχουν στην προμετωπίδα όλων των συλλόγων τους, όπως οι  γνωστές  δυτικοθρακιώτικες ομοσπονδίες σε Γερμανία και Τουρκία.
Η Θράκη είναι ένας ενιαίος γεωγραφικός χώρος στη Ελλάδα και αν είχαμε υπό την κατοχή μας την ανατολική και τη βόρεια,  ενδεχομένως θα είχε νόημα και πραγματική υπόσταση το τοπωνύμιο αυτό,  όπως το προσδιορίζουν. Στην Πέλλα υπάρχουν πολλοί Θρακιώτες που έλκουν την καταγωγή τους από την Στράντζα και άλλες περιοχές.
Όταν μπερδεύουμε το ποδόσφαιρο με την πολιτική, πάντα υπάρχει πρόβλημα. Δικαίωμα του καθενός αν θέλουν να προωθήσουν το αθλητικό πνεύμα,  ή τις  συνεργασίες με τις ομοσπονδίες της Φενέρμπαχτσε,  ή της Γαλατά Σεράι, του ‘Αγιαξ, της Μίλαν να το πράξουν σε μια δημοκρατική χώρα όπως είναι η Ελλάδα.
Όταν όμως χωρίς να υπάρχει λόγος,  ή προφανώς πονηρά σκεπτόμενοι κάποιοι  προσπαθούν να προσδιορίσουν ένα χώρο γεωγραφικό της πατρίδας μας με τον όρο «δυτική Θράκη» μήπως αποδέχονται τη γνωστή  προπαγάνδα, θαρρείς και ζούμε σε μία αυτονομημένη περιοχή και όχι στην Ελλάδα;
Εντύπωση μας κάνει επίσης το γεγονός ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν αστραπιαία και μάλιστα με  ανακοινώσεις, ορισμένοι   πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί μαζί με το ΚΙΕΦ, για να δώσουν το μήνυμα ότι ουσιαστικά διώκονται και κλείνουν ακόμα και οι  πιο αθώοι σύλλογοι στη χώρα μας.
 Το ζήτημα αυτό απασχόλησε κατά κόρον ακόμα τον τουρκόφωνο  και τουρκικό τύπο, με καρμπόν ανακοινώσεις και άρθρα στο ίδιο μήκος κύματος, δημοσιεύοντας και την ανακοίνωση του μειονοτικού κόμματος, που ζητούν να αποσυρθεί και η απόφαση ακόμα το δικαστηρίου,  γιατί αυτό θα επιφέρει κατά  την άποψή τους επιπτώσεις στην «τουρκική μειονότητα της Θράκης».
Οταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάποιοι κάνουν πολιτική και μέσω του αθλητισμού και πολιτισμού και το έχουμε ζήσει πολλές φορές στο παρελθόν στην περιοχή μας. Πολιτική γίνεται ακόμα και με την εργαλειοποίηση της θρησκείας.
Ουδείς θα αμφισβητούσε όμως τις καλές προθέσεις κάποιων που κάλλιστα μπορούν να  κάνουν δυο και τρεις αθλητικούς συλλόγους για την ίδια ομάδα, χωρίς σημειολογικές αναφορές σε γεωγραφικά όρια που δεν υφίστανται. Ας το πράξουν και θα αδειοδοτηθούν.
Μπορούν  ακόμα να πάρουν άδεια λειτουργίας και τα κατηργημένα σωματεία ΤΕΝΚ και ΤΕΞ αν αφαιρούσαν το «τουρκικός» και έβαζαν το πρόσημο μουσουλμανικός.  Αλλά προφανώς δεν επιθυμούν αυτό και μάλλον αποδεικνύουν ότι άλλοι είναι οι στόχοι τους.
Όλες οι προσπάθειες δημιουργίας συλλόγων στη μειονότητα συγκλίνουν ενορχηστρωμένα,  ή να τεθεί ένας εθνοτικός προσδιορισμός, ή να υπεισέρχεται ο γεωγραφικός όρος δυτική, θαρρείς και είμαστε  καμιά επαρχία της Τουρκίας.
Την προπαγάνδα φυσικά την σηκώνει στο έπακρο το ΚΙΕΦ, αφού ενισχύει  το ψευδεπίγραφο επικοινωνιακό τους αφήγημα  για τέτοιου είδους ζητήματα, για να  επιφέρει την αναγκαία συσπείρωση και να κερδίσει μεγαλύτερα ποσοστά μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές.
 Και αρκετοί από αυτούς που διαμαρτύρονται  τους έχουμε δει κατά καιρούς να φωτογραφίζονται κάτω από τις γνωστές σημαίες της ανεξάρτητης δυτικής Θράκης.  Ποιος ο λόγος να  το πράττουν αυτό ως  Έλληνες πολίτες; 

Προσφατα αρθρα

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Το Maxi Home Super Save με τιμή 7,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα έχει την χαμηλότερη τιμή της αγοράς για τον...

Αθήνα, 5 Ιουλίου 2024 –  Εν μέσω σημαντικών ανατιμήσεων στο ρεύμα, που συνεχίζονται και...

Ο Δήμος Πέλλας καθάρισε και συντήρησε την διαχωριστική νησίδα της Εθνικής Οδού στα όριά του

Ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της νησίδας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης –...

«Άνοιξε τις πύλες της» η 3η Εμποροπανήγυρη Κρύας Βρύσης

Η 3η Εμποροπανήγυρη της Κρύας Βρύσης είναι σε εξέλιξη πλέον μετά τα χθεσινά της...

Αναπάντητη η ερώτηση σχετικά με τον οδικό άξονα Βέροια Νάουσα Έδεσσα.

ΕΡΩΤΗΣΗ Θεσσαλονίκη, 26/06/2024Των: Βελόπουλου Κυριάκου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Β3' Νότιου Τομέα ΑθηνώνΚοτίδη Βασίλειο, Βουλευτή ΗμαθίαςΠΡΟΣ: Τον...

Παρομοια αρθρα

Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Το Maxi Home Super Save με τιμή 7,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα έχει την χαμηλότερη τιμή της αγοράς για τον...

Αθήνα, 5 Ιουλίου 2024 –  Εν μέσω σημαντικών ανατιμήσεων στο ρεύμα, που συνεχίζονται και...

Ο Δήμος Πέλλας καθάρισε και συντήρησε την διαχωριστική νησίδα της Εθνικής Οδού στα όριά του

Ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της νησίδας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης –...

«Άνοιξε τις πύλες της» η 3η Εμποροπανήγυρη Κρύας Βρύσης

Η 3η Εμποροπανήγυρη της Κρύας Βρύσης είναι σε εξέλιξη πλέον μετά τα χθεσινά της...