+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΆρθραΗ μικρή μας πολιτεία που βαλτώνει…

Η μικρή μας πολιτεία που βαλτώνει…

Δημοσιευτηκε στις

spot_img
spot_img
spot_img

Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης

Ολοκληρώθηκαν δυο πολύ δυνατά τριήμερα, στο πρώτο διασκεδάσαμε όσο δεν πάει και στο δεύτερο εορτάσαμε την Επανάσταση απέναντι στους Τούρκους. Ταυτόχρονα όμως γέμισαν και τα ταμεία των τοπικών καταστημάτων μας… Και μετά;

Από εχθές Τρίτη επιστρέφουμε στην μιζέρια την καταχνιά και την γκρίζα πραγματικότητα. Σήμερα όλοι νιώθουμε ότι ο νομός Πέλλας βρίσκεται ουραγός έχοντας πλήρη εγκατάλειψη από την πολιτεία, από τους Βουλευτές μας, από την Περιφέρεια και φυσικά από την τοπική αυτοδιοίκηση. Μάλιστα για να ωραιοποιήσουμε κάπως την κατάσταση, βαφτίζουμε με διάφορα φαιδρά δελτία τύπου που εκδίδονται και καιρούς, το κρέας ψάρι… Θα μας πει κάποιος που τα βρίκαμε αυτά τα φιντάνια;

Δεν φταίνε μόνο αυτοί. Φταίμε και εμείς με τις διαχρονικές επιλογές μας. Φταίμε γιατί η Πέλλα δεν έχει αξιοπρεπές Εθνικό δίκτυο, δεν έχει σιδηροδρομική σύνδεση μέσο Γιαννιτσών με την Θεσσαλονίκη, δεν έχει σημαντικά αγροτικά έργα υποδομής  όπως το φράγμα του Αλμωπαίου, δεν έχει ενιαίο και οργανωμένο τουριστικό προϊόν, δεν έχει οργανωθεί στα αγροτικά ώστε να πουλάει ακριβά και της μετρητοίς τα κεράσια, τα μήλα και τα ροδάκινα. Δεν δεν δεν. Μπορώ να γράφω μέχρι το πρωί. Δεν έχει όμως κανένα απολύτως νόημα.

Η Πέλλα κάθε χρόνο βαλτώνει. Τα μυαλά φεύγουν από τον τόπο. Τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Εδώ μάλιστα οι τα νούμερα παρακμάζουν και οι άνθρωποι δυστυχούν. ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ η ευθύνη ανήκει σε όλες τις κυβερνήσεις μέχρι και τη σημερινή. Μεγάλα λόγια, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και «δεσμεύσεις», έπαινοι για την προσφορά στο Έθνος. Όλα για την ψήφο των κατοίκων της Πέλλας. Ο πληθυσμός του Νομού τη δεκαετία 61-71 ελαττώνεται με ρυθμό 0.55% ετησίως, ενώ αντίθετα τη δεκαετία 71-81 αυξάνει με ετήσιο ρυθμό 0.49% και τη δεκαετία 81-91 με ρυθμό 0.44%. Ωστόσο εντυπωσιακός είναι σε κάθε περίπτωση ο ρυθμός της εσωτερικής μετανάστευσης. Ιδιαίτερα έντονη είναι η αύξηση του αστικού και κυρίως του ημιαστικού πληθυσμού στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.

Και από την άλλη βλέπουμε ότι Περιφέρεια-Βουλευτές-Δήμοι και λοιποί φορείς να είναι θεατές της κατάστασης. Μηδέν παρέμβαση σε τίποτα. απαθείς, κυνικοί θεατές του αφανισμού της Πέλλας, της εγκατάλειψης της γης από το πιο ακμαίο δυναμικό της, μένοντας πίσω οι υπερήλικες να αναπολούν εποχές περασμένες. Είπαμε, πρώτα κυβερνητική η ευθύνη, με ακολούθους την Περιφέρεια, τους Βουλευτές, τους λοιπούς φορείς  και τους Δήμους. Διότι αυτοί σχεδιάζουν, προγραμματίζουν, εισηγούνται στην κυβέρνηση, αλλά και υλοποιούν προγράμματα – έργα.

Σήμερα οι λέξεις που έρχονται στην γλώσσα όλων για το νομό μας είναι : Υπανάπτυξη, φτώχεια, διαφθορά. Εκεί άλλωστε είναι η επικέντρωση ερευνών  τόσο της Κομισιόν, όσο και της Εurostat. Εγώ θα προσέθετα και τις φράσεις μικροπολιτική, εγωκεντρικός, ρουσφετολογία, φαυλότητα, σπατάλη και απευθείας αναθέσεις με την ανοχή του νόμου και της Κυβέρνησης που το επιτρέπει μέχρι του ποσού των 30.000 ευρώ!!! Χωρίς διαγωνισμούς… Αλλά αυτοί είστε που λέει και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Μήτσος Κουτσούμπας.

Μεγάλη ευθύνη βέβαια διαχρονικά και στους Δήμους της Πέλλας. Δεν κοίταξαν ποτέ μπροστά για το εμείς παρά το μικρό και μίζερο εγώ τους. Η μικρή τους πολιτεία  λοιπόν να είναι καλά. Μόνο που και αυτή βαλτώνει με τους πολίτες να φτάνουν στα όρια τους. Οι δήμοι μας διαχρονικά ασκούν την ίδια ανεπρόκοπη πολιτική έχοντας για καραμέλα την φράση μα φταίει το Κράτος!!! Γερνάει ο πληθυσμός, φεύγουν οι νέοι, η ανεργία καλπάζει, το ίδιο και η υπογεννητικότητα και τι κάνουν για όλα αυτά; Βασικά δεν κάνουν τίποτα.

Δεν λένε, τι θα κάνουν, πως θα ζήσουν και με ποιές προοπτικές οι νέοι στα χωριά και στις μικρές πόλεις; Ποιά κίνητρα τους παρέχονται; Η υφαρπαγή ψήφων στην Πέλλα είναι πολύ εύκολη για κάποιους αλλά θα πρέπει να αναλογιστούν πως οι πολίτες κάλλιστα κάποια στιγμή θα έχουν όλο το δικαίωμα να τους αποκαλέσουν πολιτικούς απατεώνες!!!

Κάποιοι εκ των πολιτικών μας αντιμετωπίζουν την κατάσταση ως ανυποψίαστοι θεατές των ειδήσεων στις 8 το βράδυ που σοκάρονται από αυτά που ακούν, μιας και τότε διαπιστώνουν πως η Πέλλα έχει μπει για τα καλά στις ράγες μιας πορείας δίχως αύριο…. Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι τους χρυσούς θρόνους που κάθονται, ας ξεβολευφτούν από τα παλάτια που έχουν αποκτήσει και ας κατέβουν στην βάση, στην κοινωνία για να λύσουν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει… 

Προσφατα αρθρα

Δεν δέχθηκαν την Υφυπουργό στο επίσημο τραπέζι

Σκληρή αντίδραση των Μητροπολιτών στο Αίγιο Τραγελαφικά γεγονότα μετά την απόφαση των ιεραρχών να...

Σκληρό ροκ Αυγενάκη στην αντιπολίτευση από την Σκύδρα!!!

Πρόσκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγές...

Από την Αλμωπία με στόχο τις Βρυξέλες!!! Η Αννέτα Τσελεπή υποψήφια με την Νέα Αριστερά

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς: Η υποψηφιότητα της Αννέτας Τσελεπή στις εκλογές για το...

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΑΝΟΣ ΤΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Παρομοια αρθρα

Δεν δέχθηκαν την Υφυπουργό στο επίσημο τραπέζι

Σκληρή αντίδραση των Μητροπολιτών στο Αίγιο Τραγελαφικά γεγονότα μετά την απόφαση των ιεραρχών να...

Σκληρό ροκ Αυγενάκη στην αντιπολίτευση από την Σκύδρα!!!

Πρόσκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγές...

Από την Αλμωπία με στόχο τις Βρυξέλες!!! Η Αννέτα Τσελεπή υποψήφια με την Νέα Αριστερά

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς: Η υποψηφιότητα της Αννέτας Τσελεπή στις εκλογές για το...