+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΆρθραΔύναμη σας η ψήφος σας την δεύτερη Κυριακή!!!

Δύναμη σας η ψήφος σας την δεύτερη Κυριακή!!!

Δημοσιευτηκε στις

spot_img
spot_img

Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης 

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες, οι υπόγειες διαδρομές και το δικαίωμα του δημότη. Η ψήφος είναι προσωπική υπόθεση

Τους ψηφοφόρους που δεν τους ήθελαν για δημάρχους, προσπαθούν να κερδίσουν οι δύο εναπομείναντες αντίπαλοι της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης.

Το στοίχημα είναι μεγάλο για την θητεία στην πολυπόθητη θέση του δημάρχου (διαχειριστή της πόλης θα έλεγαν κάποιοι, ίσως ακριβέστερα).

Ο λεγόμενος δημαρχιακός θώκος, λογικά θα δοθεί σε αυτόν που θα πείσει το υπόλοιπο εκλογικό σώμα, που αντιστάθηκε στις δύο συγκεκριμένες επιλογές την προηγούμενη Κυριακή, για τις καλές προθέσεις του, για το σχέδιό του και για τους στόχους του.

Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Η ιστορία πολλές φορές έχει δείξει ότι η ανασφάλεια των υποψηφίων και η εμμονή τους για την εξουσία, κάποιες φορές οδηγεί σε απεγνωσμένες προσπάθειες και υπόγειες διαδρομές, που δεν είναι σε θέση ένας απλός δημότης να γνωρίζει. Έτσι, στο χάος των κοινωνικών δικτύων στο διαδίκτυο, έχει ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι αναρτήσεων που δείχνουν αυτόν τον προβληματισμό και όπως λέει ο λαός, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Ή μήπως δεν υπάρχει;

Καταλυτικό ρόλο βέβαια στην εκλογή του νέου δημάρχου μιας πόλης, θα παίξουν οι επιπλέον ψηφοφόροι που διεκδικούν πλέον οι δύο εναπομείναντες υποψήφιοι. Ψηφοφόροι όμως, οι οποίοι έχουν περιορισμένες επιλογές πλέον, αφού έχασε το πρόσωπο που τους είχε πείσει και υποστήριξαν ως ιδανικό για τον τόπο τους την περασμένη Κυριακή:

Και τώρα που δεν θα είναι υποψήφιος αυτός που είχαν επιλέξει, τί; Θα επιλέξουν τον έναν ή τον άλλο; Ή θα αρνηθούν να εκφραστούν καταγράφοντας μια βροντερή απουσία, η οποία όμως απλά θα ωφελήσει αυτόν που θα βρεθεί κοντά στο νήμα; Η απουσία, η αποχή, το λευκό και το άκυρο, απλά θα βοηθήσει στην προκειμένη περίπτωση, αυτόν που βρίσκεται κοντά στο νήμα για να το κόψει και να εκλεγεί, χωρίς να αποτελεί επιλογή.

Θα ψηφίσουν κατά συνείδηση οι μέχρι τώρα αντίπαλοι ψηφοφόροι, θα ακολουθήσουν γραμμή που ενδεχομένως θα τους δοθεί από τους ηττημένους αρχηγούς (φευ) ή θα αφήσουν τους υπόλοιπους να αποφασίσουν γι΄ αυτούς;

Ή θα ανοίξουν πληγές της δημοκρατίας τις λίγες επόμενες μέρες και θα δούμε …πρόβατα μαντρωμένα  στη στάνη να ακολουθούν άβουλα επιθυμίες τρίτων που θέλουν και πιθανότατα επιδιώκουν να επηρεάσουν το εκλογικό σώμα για δικούς τους λόγους;

Θα λειτουργήσει αυτό που επιτάσσει η λογική και η δημοκρατία;

Μην περιμένει κανείς να υποδειχθεί σε αυτές τις γραμμές κάποια προσωπική επιθυμία, αφού θα ήταν αντίθετο κάτι τέτοιο, με όσα επισημαίνονται παραπάνω. Ούτε θα ήταν δεοντολογικό άλλωστε, να δοθεί ώθηση ή κατεύθυνση προς έναν εκ των δύο πιθανών νικητών σε οποιαδήποτε πόλη.

Μια σκέψη και ένας προβληματισμός εκφράζεται για όσα ψιθυρίζονται πίσω από κλειστές πόρτες και παντζούρια, και όσα αίολα γράφονται στα κοινωνικά δίκτυα.

Αυτό που έχει εν τέλει σημασία είναι να αντιληφθεί ο κόσμος τη δύναμη που έχει με την ψήφο του, η οποία δεν χαρίζεται, αλλά αποτελεί καθαρά προσωπική επιλογή για το κοινό καλό.

Προσφατα αρθρα

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ!

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καταθέτει ένα πλέγμα προοδευτικών κρίσιμων μέτρων και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη...

ΑΝΥΔΡΟ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

ΝΕΑ ΠΑΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Παρουσία του Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκιδη, του Αντιδημάρχου Δημήτρη Δαμασκούδη, του Γραμματέα του Δήμου...

Ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Πίνδος» μετατρέπεται σε «πράσινη» βιομηχανία!

Με συγκεκριμένες επενδύσεις μειώνει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα Στα… σκαριά μία πρότυπη μονάδα παραγωγής βιοαερίου...

Παρομοια αρθρα

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ!

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καταθέτει ένα πλέγμα προοδευτικών κρίσιμων μέτρων και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη...

ΑΝΥΔΡΟ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

ΝΕΑ ΠΑΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Παρουσία του Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκιδη, του Αντιδημάρχου Δημήτρη Δαμασκούδη, του Γραμματέα του Δήμου...