+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΚοινωνίαΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ...

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ

Δημοσιευτηκε στις

spot_img
spot_img
spot_img

Αφιερωμένες στα παιδιά ήταν οι τρεις δράσεις που υλοποίησε πρόσφατα στις Σέρρες η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Σερρών.

 

Η πρώτη δράση αφορά στο βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Εφηβεία και πέντε διαστάσεις του εαυτού», που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Αλιστράτης, την Παρασκευή 18 Μαΐου2018, σε συνεργασία του σχολείου με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Οι μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου Αλιστράτης συμμετείχαν στις δράσεις με ζωηρό ενδιαφέρον, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Αθανάσιος Μασλαρινός, εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Τουρισμού στην Π.Ε. Σερρών, που συνόδευσε την επιστημονική ομάδα.

Στο πρώτο μέρος του βιωματικού εργαστηρίου το παιχνίδι συνδυάστηκε με τη γνώση μέσα από μια σειρά ασκήσεων (κάρτες, σενάρια, βιωματικές ασκήσεις). Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου οι μαθητές παρουσίασαν τις σκέψεις και προτάσεις τους και η επιστημονική ομάδα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Σερρών πραγματοποίησε παρουσιάσεις σχετικές με την εφηβική ηλικία ως εξής:

  • Αναστάσιος Αναστασιάδης, ΠΕ Ιατρών, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών: «Εφηβεία – διατροφή και κάπνισμα»
  • Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ΠΕ Ιατρών, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών: «Εφηβεία και σωματικές αλλαγές – ατομική υγιεινή»
  • Φωτεινή Τσουκνίδα ΠΕ Ψυχολόγων, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών: «Εφηβεία και πέντε διαστάσεις του εαυτού»

 

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μαθητών στη βιωματική δράση με θέμα: «Ιστορίες με τέσσερις πράξεις… Mετριέται η αγάπη στην οικογένεια;»  που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, από την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια Φωτεινή Τσουκνίδα – Ανθουλάκη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογένειας και με αφορμή το Βιβλίο του Νίκου Τσιώτσου «Ιστορίες με 4 Πράξεις», η ψυχολόγος– ψυχοθεραπεύτρια Φωτεινή Τσουκνίδα–Ανθουλάκη ζωντάνεψε με αυτοσχέδια παιχνίδια τη φαντασία των μαθητών και ενεργοποίησε την αγάπη για τα βιβλία, για τη μόρφωση και την κριτική σκέψη, αξιοποιώντας τις τέσσερις πράξεις των μαθηματικών για την επίλυση των συγκρούσεων μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον.

Μια ιστορία ταξίδι,  αλλά και ένα ταξίδι από την μαθηματική μέτρηση στην αξιακή μέτρηση. Μετριέται η αγάπη, ο σεβασμός, η αφοσίωση, η κατανόηση του άλλου μέσα σε μια οικογένεια; Τα ερωτήματα και ο προβληματισμός τέθηκαν, οι τέσσερις «πράξεις» έδωσαν χώρο στις διαφορετικές φωνές για λύσεις και απαντήσεις.

Το μήνυμα των παιδικών φωνών ήταν «πως η αγάπη δεν μπορεί να μετρηθεί! Η αγάπη από μόνη της μετράει, έχει δύναμη, υπόσταση και αξία πέραν των ποσοτικών μεγεθών…μόνο ποιοτικά μπορεί να την δει κανείς μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας».

 

Δυναμική ήταν για ακόμη μία χρονιά η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών στο 7ο  ECO FESTIVAL, που διοργανώνει ο δήμος Σερρών.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και κυρίως τον παιδιών για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ενημέρωσαν τους μικρούς μαθητές για το θέμα των κουνουπιών και του προγράμματος καταπολέμησής τους.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση και έθεσαν τα ερωτήματα και τις απορίες τους σχετικά με το θέμα των κουνουπιών.

Την επιστημονική ομάδα συνόδευε ο Αθανάσιος Μασλαρινός, Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Τουρισμού. Ο κ. Μασλαρινός συνεχάρη τον δήμο για την διοργάνωση και τόνισε την προσπάθεια που γίνεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για ευαισθητοποίηση όλων σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Προσφατα αρθρα

Ραγδαίες εξελίξεις: Καθαιρέθηκε η Δ. Σύμβουλος των Λουτρών λόγω εμπλοκής της με την δικαιοσύνη..

Ανέλαβε τις πολιτικές ευθύνες ο Ν. Παρούτογλου, έρχεται μετασχηματισμός και αλλαγή σελίδας!!! Από την Ελληνική...

Διεκδικούμε την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Έδεσσας – Εγνατίας!

Γιάννης Μυλόπουλος: «Αδιανόητη η εγκατάλειψη για 20 χρόνια ενός έργου βασικής υποδομής για την...

Τριάντα χρόνια πριν!

Ήταν 29η Μαίου του 1994, όταν ενθρονίστηκε στην Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, ο...

Μετά την Βόρεια Μακεδονία, ανοίγουμε δουλειές  και με την Δυτική Θράκη;

Γράφει ο Χρήστος Δημητριάδης    Η προπαγάνδα είναι ένας όρος όπου ιδιαίτερα οι Ναζιστές όχι...

Παρομοια αρθρα

Ραγδαίες εξελίξεις: Καθαιρέθηκε η Δ. Σύμβουλος των Λουτρών λόγω εμπλοκής της με την δικαιοσύνη..

Ανέλαβε τις πολιτικές ευθύνες ο Ν. Παρούτογλου, έρχεται μετασχηματισμός και αλλαγή σελίδας!!! Από την Ελληνική...

Διεκδικούμε την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Έδεσσας – Εγνατίας!

Γιάννης Μυλόπουλος: «Αδιανόητη η εγκατάλειψη για 20 χρόνια ενός έργου βασικής υποδομής για την...

Τριάντα χρόνια πριν!

Ήταν 29η Μαίου του 1994, όταν ενθρονίστηκε στην Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, ο...