+35
°
C
High:+41
Low:+23
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
ΑρχικήΑποκλειστικά νέαΑναβολικά gate με άρωμα Γιαννιτσών… 

Αναβολικά gate με άρωμα Γιαννιτσών… 

Δημοσιευτηκε στις

spot_img
spot_img
spot_img

Ποδοσφαιριστές, σφαιροβόλοι και bodybuilders μέλη και πελάτες του κυκλώματος 

Σε δύο από τους αθλητές που λάμβαναν αναβολικά από το κύκλωμα καθώς και σε ένα μέλος της οργάνωσης είχαν επιβληθεί ποινές αποκλεισμού από τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ.

Σε Ελλάδα και εξωτερικό είχε απλώσει τα πλοκάμια του το μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αναβολικών και άλλων παράνομων σκευασμάτων.

Μέλη του κυκλώματος καθώς και πελάτες ήταν αθλητές όπως bodybuilders, ποδοσφαιριστές και σφαιροβόλοι, ιδιοκτήτες γυμναστηρίων καθώς και καταστημάτων πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής.

Ποινές αποκλεισμού

Μάλιστα σε δύο από τους αθλητές που λάμβαναν αναβολικά από το κύκλωμα καθώς και σε ένα μέλος της οργάνωσης είχαν επιβληθεί ποινές αποκλεισμού από τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ.

Σε όλη την Ευρώπη

Σύμφωνα με πληροφορίες η δράση της οργάνωσης δεν περιοριζόταν στην Ελλάδα, αλλά αντίθετα επεκτεινόταν και στο εξωτερικό όπως Γερμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελβετία, Βέλγιο, Φινλανδία και Γαλλία, όπου εντοπίστηκε πλήθος δεμάτων έτοιμων προς αποστολή.

Η προμήθεια των παράνομων σκευασμάτων, τα οποία αποτελούσαν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, πραγματοποιούνταν κυρίως από την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, την Τσεχία, τη Λετονία και την Πολωνία.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα τα μέλη του κυκλώματος προκειμένου να διασφαλίζουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποτρέψουν τυχόν έλεγχο από τις Αρχές, είχαν τοποθετήσει στους χώρους όπου φυλάσσονταν τα παράνομα σκευάσματα συστήματα τηλεόρασης (κάμερες).

Επίσης για την περεταίρω διακίνηση χρησιμοποιούσαν ένα γυμναστήριο και ένα κατάστημα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής, ιδιοκτησίας των μελών της οργάνωσης.

Οι συλλήψεις

 Για την εξάρθρωση του κυκλώματος πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν τα 5 μέλη της οργάνωσης, ενώ πραγματοποιήθηκαν έρευνες παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε οικίες, επιχειρήσεις, και οχήματα σε Γιαννιτσά, Βέροια, Χαλκιδική, Λάρισα και Άργος.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, επιβλαβή φάρμακα, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπλα, ναρκωτικά και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα φέρονται δυο από τους συλληφθέντες να είναι από την περιοχή των Γιαννιτσών εκ των οποίων ο ένας να είναι και ο εγκέφαλος της σπείρας. 

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Σύμφωνα με την Αστυνομία προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, σε συνεργασία με τη Europol, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, από την οποία προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2018, δρώντας μεθοδευμένα, προμηθεύονταν από το εξωτερικό και διακινούσαν περαιτέρω σκευάσματα που περιείχαν παράνομες και απαγορευμένες αναβολικές ουσίες, για τη βελτίωση της αγωνιστικής ικανότητας και απόδοσης αθλητών και της φυσικής κατάστασης αθλούμενων.

Παράλληλα, διέθεταν προς πώληση και άλλα σκευάσματα για την αντιμετώπιση παρενεργειών (αντιμετώπιση στυτικής δυσλειτουργίας κ.ά), ενώ απέκρυπταν και επεδίωκαν τη νομιμοποίηση των εσόδων από την παράνομη δραστηριότητά τους, μέσω χρηματοπιστωτικών εταιριών στο εξωτερικό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, για τη διασφάλιση της παράνομης δραστηριότητας τους και την αποφυγή της ταυτοποίησής τους από τις αρχές χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένες μεθόδους και συγκεκριμένα:

 •  στους χώρους όπου αποθήκευαν τα παράνομα σκευάσματα είχαν τοποθετήσει συστήματα τηλεόρασης-κάμερες,
 • για τη διακίνηση των ουσιών χρησιμοποιούσαν ένα γυμναστήριο και ένα κατάστημα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής, ιδιοκτησίας μελών της οργάνωσης,
 • χρησιμοποιούσαν πλαστές συσκευασίες με στοιχεία νόμιμων φαρμακοβιομηχανιών, καθώς και πλαστές ταινίες γνησιότητας του Ε.Ο.Φ., ενώ
 • για την αποστολή των δεμάτων δήλωναν ψευδή στοιχεία αποστολέα και διευθύνσεων.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

 •  περισσότερα από -22.000- δισκία – αμπούλες που περιείχαν αναβολικές και άλλες παράνομες φαρμακευτικές ουσίες,
 • -21- πακέτα με απαγορευμένα σκευάσματα,
 • -773,6- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
 • πλήθος ναρκωτικών δισκίων,
 • -2- πιστόλια,
 • περίστροφο,
 • πιστόλι κρότου-λάμψης,
 • τυφέκιο flobert,
 • -131- φυσίγγια,
 • -2- κάμερες,
 • -6.740- ευρώ,
 • -6- κινητά και
 • πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Προσφατα αρθρα

Δεν δέχθηκαν την Υφυπουργό στο επίσημο τραπέζι

Σκληρή αντίδραση των Μητροπολιτών στο Αίγιο Τραγελαφικά γεγονότα μετά την απόφαση των ιεραρχών να...

Σκληρό ροκ Αυγενάκη στην αντιπολίτευση από την Σκύδρα!!!

Πρόσκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγές...

Από την Αλμωπία με στόχο τις Βρυξέλες!!! Η Αννέτα Τσελεπή υποψήφια με την Νέα Αριστερά

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς: Η υποψηφιότητα της Αννέτας Τσελεπή στις εκλογές για το...

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΑΝΟΣ ΤΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ

 Σε ένα απίστευτό ρεσιτάλ ερμηνείας προέβει ο γνωστός τραγουδιστής Θάνος Τζανής που αυτή την...

Παρομοια αρθρα

Δεν δέχθηκαν την Υφυπουργό στο επίσημο τραπέζι

Σκληρή αντίδραση των Μητροπολιτών στο Αίγιο Τραγελαφικά γεγονότα μετά την απόφαση των ιεραρχών να...

Σκληρό ροκ Αυγενάκη στην αντιπολίτευση από την Σκύδρα!!!

Πρόσκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγές...

Από την Αλμωπία με στόχο τις Βρυξέλες!!! Η Αννέτα Τσελεπή υποψήφια με την Νέα Αριστερά

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς: Η υποψηφιότητα της Αννέτας Τσελεπή στις εκλογές για το...